ESCOLTA-HO
S'estalviaria força, per exemple, professionalitzant més l'ens, minimitzant les costoses estructures de govern i els múltiples nivells directius de la casa. En època de bonança, es va recórrer en excés a la creació d'empreses i subempreses segregades per desenvolupar les noves línies de negoci de la Corporació, com l'àmbit interactiu i la web. Això va contribuir a engreixar una estructura que ara convindria redimensionar. També es podrien augmentar, com em consta que s'està fent, les sinergies entre les redaccions de la tele i la ràdio per guanyar en productivitat i eficiència. Això no és fácil de fer en una empresa tan gran i amb inèrcies i quotes de poder tan arrelades, però no es pot defugir. Potser també caldria replantejar alguns contractes amb productores externes que, ara que van mal dades, es podrien cobrir amb recursos propis. Cal saber, però, que explotar aquesta línia afebliria el dinamisme de la indústria audiovisual catalana, que en part viu gràcies als encàrrecs del sector públic.
Hi ha moltes coses per fer i els gestors de la radiotelevisió pública catalana ja porten temps fent ajustos. Però cal filar prim i destriar el gra de la palla. Una retallada excessiva que perjudiqués la competitivitat de la radiotelevisió pública en un moment tan delicat com l'actual deixaria un forat que costaria molt de cobrir.
MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.