Dos i dos fan cinc


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En l'aritmètica, dos i dos fan quatre. En canvi en la vida i les relacions humanes, la matemàtica no dóna la mesura exacta de la realitat. Hi ha molts altres factors a tenir en compte.

Per exemple, el rendiment laboral no sempre creix en la mateixa proporció que s'incrementa el nombre de treballadors. Si prèviament no hi ha hagut un bon acord i no s'han alliberat d'ambicions personals, pot ser que l'un anul·li el que fa l'altre i dos més dos sumin zero. És el cas de la mala educació dels fills de famílies desavingudes o de l'administració de les nacions, quan els partits no són capaços de trobar espais d'intersecció per prendre les decisions que reclama el bé comú. L'ideal és que les legítimes diferències entre persones i grups aportin varietat i riquesa al projecte que els ocupa. Llavors dos i dos fan cinc perquè les diverses visions ajuden a prendre decisions més ajustades que les que prendria un de sol. Aquesta concòrdia reclama l'honradesa de no creure's posseïdor de la veritat. La dificultat que comporta un projecte tan noble, fa que alguns creguin que és més operatiu que les decisions quedin en mans d'una sola persona o d'un sol grup. Però som tan humans, que excloure el control sol tenir males conseqüències.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR



OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.