O sortim junts o no sortim


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 11/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Davant la greu situació per la qual travessa Espanya, el govern de la Generalitat només actua en dues direccions que en algun moment semblen autèntiques obsessions: retallades i més retallades, i només retallades, en àrees que afecten molt sensiblement els ciutadans; i la reclamació d'un pacte fiscal a l'Estat (han oblidat ja allò del concert econòmic, en què mai no van creure).

ESCOLTA-HO

És evident que d'aquesta crisi només sortirem si unim esforços, i si busquem plantejaments que uneixin, no que disgreguin. Si Catalunya es tanca en si mateixa, i manté plantejaments que prescindeixin del conjunt d'Espanya, no contribuirà a la sortida de la crisi, sinó al seu agreujament. Fan falta solucions que abastin tot, tot Espanya, i que beneficiïn també Catalunya.

Catalunya sola no sortirà de la crisi i Espanya sense Catalunya tampoc. Hem de decidir, doncs, si optem per una catalanitat constructiva, que parteixi de la Catalunya real, que és variada i plural, o si ens aferrem als plantejaments tancats i estèrils del nacionalisme de CiU en general i de Duran Lleida en particular.

I mentrestant Catalunya continua relliscant cap enrere. Les últimes dades oficials assenyalen que el nombre de desocupats a Catalunya ascendeix ja a 600.930, mentre que el govern no acorda cap mesura per tallar la destrucció creixent del nostre teixit empresarial i econòmic que ocasiona que tants es quedin sense els seus llocs de treball. Les mesures contra l'atur pactades pel PP amb el govern no s'executen malgrat les reclamacions del grup popular al Parlament.

Sembla que el govern també es tanca aquí en si mateix, i mira només els problemes interns de la Generalitat, i oblida, o no sap què fer amb la situació de Catalunya i del seus ciutadans, que és la que principalment ha d'ocupar-lo i preocupar-lo.

És d'esperar que després de les pròximes eleccions generals, Catalunya disposi d'un ampli nombre de diputats del Partit Popular, que facin sentir a Espanya, a les Corts Generals i dins del propi PP, una veu més clara, més constructiva, més oberta i, en definitiva, més ancorada a en l'autèntica ciutadania catalana. És aquesta, sens dubte, la millor forma de defensar els interessos legítims de Catalunya i a la vegada del conjunt d'Espanya.

JORDI CARRERAS és portaveu del grup municipal Popular a Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quan sentirem a aquest personatge parlar o tractar temes de la nostra ciutat ? Perquè es va presentar a les municipals ? Això és una estafa als ciutadans que li estem pagant el seu sou de regidor amb els nostres impostos. Si el que vol és salvaguardar la "una, grande i libre" que vagi a Madrid a fer carrera però que no enganyi a la gent.

Joan Serrallonga. Enviat el 11/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.