Maneres de fer política (resposta al Sr. Jordi Feixas)


Temes relacionats

Maneres de fer política (Resposta al Sr. Eduard Anguita i Rigola) ( 4/jun/11)


  • Comparteix:

eduard.anguita

Eduard Anguita


Publicat: el 7/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan, dissabte passat en aquest espai, el Sr. Jordi Feixas sortia en la seva pròpia defensa, arran de la meva petició de que se l'identifiqués políticament, vaig tenir dues impressions immediates. Primera: el Sr. Feixas viu en un estat d'alerta curiós, si més no. Segona: no em coneix prou o parla d'oïdes quan afirma que exerceixo una política basada en l'atac personal i en la manca d'arguments. M'explico.

ESCOLTA-HO

En primer lloc, és absurd pensar que ataco personalment algú amb qui només he tingut el gust de coincidir-hi una vegada i de la que em va quedar un bon record de tracte. En segon lloc, si el Sr. Feixas segueix els posicionaments públics que he pogut fer en els darrers anys (durant la meva activa militància política) si hi ha quelcom que hi trobarà és argumentació. També respecte el que per a mi és l'ètica periodística.

I, a propòsit d'això, em reitero: conèixer que un articulista presumptament independent ha exercit d'apoderat d'un partit polític (en aquest cas CiU) crec que fa que, en el seu moment, el debat d'idees sigui més honest i transparent i es doti d'un context suplementari. Qui pot estar en contra d'això, de donar més elements de judici i interpretació a l'audiència? Ningú que no vulgui fer trampes.

EDUARD ANGUITA és estudiant de Periodisme



  • Comparteix:

COMENTARIS

Bon dia, Primerament, voldria agraïr-li al Sr. Anguita la seva resposta. Aquesta és molt aclaridora de la seva posició respecte el seu primer comentari i el meu escrit conseqüent. Aquesta claredat facilita que la meva resposta pugui ser immediata i aquí mateix, la qual cosa agilitza la conversa, fet que sempre és positiu. En segon lloc, explicitar tot el meu respecte pel Sr. Anguita i la seva praxis política. Quan es feia referència a la falta d'arguments i es plantejava el dubte sobre l'atac personal es feia únicament en referència a aquesta situació particular i en cap cas es pretenia fer una generalització envers el seu fer polític, cosa que, efectivament, seria injusta. Entrant en la qüestió de fons, queda clar ara el perquè de la seva demanda respecte la meva identificació política. Pel que sembla tal cosa aniria en la línia de contextualitzar el lector i evitar possibles trampes i joc brut. Tot i entendre la raó del tal demanda em sembla que aquesta va lligada a una manera d'entendre la política que, si més no, no és la meva. Jo no entenc la política en termes d'independència o dependència partidista, ni en termes d'un constant esforç per facilitar guanys a una determinada formació. La reflexió política que intento plantejar en les columnes va en la línia de deixar anar punts de debat i discussió, enriquir la reflexió i fer crítica d'aquells plantejaments de les formacions, sigui quina sigui, que em semblen contradictoris o negatius. No es tracta d'una pretesa independència (això dubto que sigui possible), sinó que es tracta de la voluntat d'enfocar la política més enllà de la lògica dels partits i centrant-la en el terreny de les idees i les actituds. Des de la lògica de partits hom pensarà que un columnista pot ser un infiltrat que pretén afavorir determinats interessos. En el meu cas, sent coherent amb el que penso i a risc de que em preguin per quelcom que no sóc, seguiré plantejant les columnes amb voluntat de reflexió sobre temes polítics al marge de si això va amb aquest o amb aquell partit, en la línia d'un esforç de reflexió que superi la visió partidista, estreta i que sincerament crec que cal superar. Dit això, agraïr-li un cop més el debat generat. En definitiva és això el que ens fa tirar endavant.

Jordi Feixas i Roigé. Enviat el 7/jun/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.