Català, catalanista, Catalunya i Espanya


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 29/set/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Jo sóc català. Els meus pares i els meus antecessors eren catalans en la seva quasi totalitat. Sóc català i, per aquest mateix fet, sóc espanyol.

ESCOLTA-HO

Perquè em sento català, em sento espanyol. Justament per aquesta raó, si alguna cosa m'irrita del nacionalisme és aquesta pretensió de monopolitzar l'amor a Catalunya. Hi ha un bon nombre de catalans, probablement una majoria, també alguns que voten a Convergència, que estimem Catalunya igual o més que els nacionalistes, però que ens sentim espanyols, precisament perquè som catalans. Estimem la nostra llengua, estimem els nostres costums, estimem la nostra cultura peculiar, estimem la nostra terra; però això no impedeix, més aviat el contrari, que estimem també la llengua castellana i la cultura comuna espanyola.
El bilingüisme, i la cultura comuna que compartim amb la resta d'Espanya, són una riquesa a la qual no en té cap sentit que renunciem. Ja es hora que els catalans que som catalans sense més, sense 'ismes' ni 'istas', reivindiquem una Catalunya plural, oberta i espanyola.
Poden, si volen, els nacionalistes creure que Catalunya és una nació. Poden, si volen, embeure's en els seus propis sentiments, poden intentar bolcar a Catalunya sobre si mateixa i excloure i rebutjar tot allò que no sigui exclusivament català (una altra cosa és que això sigui possible). Però al que no tenen dret és a excloure els catalans que no pensem com ells, que estem convençuts que aquesta forma de pensar i de sentir, lluny d'engrandir Catalunya la redueix; lluny de fer-la millor, l'empetiteix; lluny de defensar els seus legítims drets i interessos enfront de les altres comunitats espanyoles, la perjudica.

Jordi Carreras
Presidente del Partit Popular a Sant Cugat del Vallés.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.