Multar a qui multa

Arcadi Oliveres


Publicat: el 11/abr/09
Opinió| Columnes

Sembla que la Policia Local de Sant Cugat ha posat una multa de 1.800 euros a uns joves que van tirar endavant, fa uns mesos, un mercat d'intercanvi.

No em posaré ara en la qüestió de la sanció. Voldria posar sobre la taula la necessitat d'accions d'aquest tipus quan es produeixen situacions de crisi.

El mercat d'intercanvi és quelcom molt important. Davant les situacions de crisi la solidaritat de la gent ha de començar a despertar-se. Jo he tingut notícia, per exemple, que els 14 o 15 comerciants del darrer tram de Via Laietana de Barcelona s'intercanvien, en aquest cas, no béns sinó serveis. El perruquer talla els cabells gratuïtament a canvi que li serveixin l'esmorzar gratis en el bar del davant.

Tinc la impressió que aquestes accions s'han de començar a meditar en aquest moment i són gairebé imprescindibles en un moment en què ens adonem que el govern central va donar als ajuntaments 8.000 milions d'euros per ajudar a sortir de la crisi i crear ocupació, mentre que per salvar a una sola entitat financera com és la Caja Castilla la Mancha se li donen 9.000 milions.

Mentre les respostes siguin d'aquest tipus tan escandalós haurem de seguir fent mercats d'intercanvi.