La càrrega de la brigada de Saura


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 27/mar/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'actuació dels Mossos d'Esquadra el passat 18 de març a Barcelona, en què van resultar ferides vuitanta persones, incloent-hi infants, jubilats, periodistes, vianants i pacífics estudiants, és molt greu i constitueix un exemple penosament il·lustratiu del que no ha de fer mai una policia mínimament civilitzada.

ESCOLTA-HO

Té gràcia que Joan Saura, que l'any 1999 blasmava amb vehemència la càrrega policial a la Universitat Autònoma de Barcelona contra un grup d'estudiants que protestaven contra la visita de José María Aznar, sigui ara, en qualitat del conseller d'Interior, el màxim responsable de les barbaritats que van cometre els Mossos l'altre dia. Com deia Arcadi Oliveres a Cugat.cat, “sembla que els Mossos hagin après accions més properes a l'època franquista”. Doncs sí, això sembla, perquè estem parlant d'una càrrega salvatge i injustificada que ha estat denunciada per diverses entitats i col·legis professionals. I és que les imatges parlen per si soles i recorden el comportament propi d'una policia d'un règim totalitari. Potser és això el que molesta als Mossos, que els fotoperiodistes ens mostrin la barbàrie policial contra persones innocents i indefenses. Malauradament, hi ha persones molt acomplexades i covards que necessiten posar-se un uniforme per reafirmar-se i sentir-se superiors. I si, a més, tenen una porra a les mans, encara millor. Després diuen que la societat no els estima. Si volen estimació, haurien de depurar tots aquells companys que experimenten plaer en aquestes situacions, perquè degraden el cos que representen i donen un exemple molt poc edificant a la societat. El més fort no és el que més pega, sinó el qui, tot i gaudir d'impunitat per fer-ho, no se n'aprofita per alliberar els seus instints més primaris.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com caurà ICV després d\'això. Se\'ls veu els seus tics totalitaris disfressats de multiculti.

Carles. Enviat el 27/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.