Sant Cugat no vol gent jove?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 30/gen/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És molt encertada la queixa que ha formulat la secció local d'Esquerra Republicana amb relació a les nul·les possibilitats d'oci de què gaudeixen els joves a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

Ara fa nou mesos que el ple municipal va aprovar una moció institucional destinada a garantir diverses alternatives de lleure per a la gent jove i, això no obstant, no s'ha fet absolutament res. Tot continua igual. Tampoc no s'ha executat cap ni una de les mesures que preveia el projecte, com ara que s'agilitessin els permisos per ocupar la via pública amb motiu d'esdeveniments o la creació d'una taula de participació. És molt lamentable, això. I no tan sols perquè defuig un acord d'obligat compliment, sinó perquè demostra una indiferència i un desconeixement totals de les necessitats d'aquest sector de la societat.
La gota que ha fet vessar el got ha estat la desaparició de la festa de Cap d'Any i la retallada que han experimentat diversos horaris d'actes festius. Precisament, sobre aquesta qüestió, Cugat.cat va fer una enquesta que preguntava si és suficient l'oferta d'oci nocturn a Sant Cugat i el resultat va ser espectacularment favorable al no. És a dir, que l'oferta és del tot insuficient. I és lògic, perquè també el creixement de la ciutat ha estat espectacular en aquests darrers anys, com ho demostra el fet que els qui denuncien la situació són els fills d'aquelles parelles que van arribar a final dels anys vuitanta i començament dels noranta. Però no cal tenir la seva edat per entendre'ls. N'hi ha prou amb una mica de sensibilitat per adonar-se que el Sant Cugat balneari que hem creat, ple de parcs infantils i pares i mares que passegen nadons amb cotxet, hauria de ser compatible amb una oferta lúdica que satisfés també aquelles persones que esperen altres coses de la vida. No sé si l'Ajuntament se n'adona, però el manteniment d'aquesta situació aboca els joves a marxar de la ciutat per viure en municipis més sensibles amb els interessos de la seva edat.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.