La biblioteca de la Floresta


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora d'En Comú Podem


Publicat: ahir
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La biblioteca de la Floresta no existeix. Tampoc la de les Planes. Als nostres barris de muntanya la manca d'infraestructures és evident, són barris poc densos i això sembla ser l'excusa perfecta per no invertir-hi. No obstant això, la realitat és que a la Floresta i les Planes viuen molts veïns i veïnes que, com la resta de la ciutat, mereixen tenir accés als diversos serveis públics.

Imagineu per exemple, que Ullastrell, un municipi amb menys de la meitat d'habitants que aquests dos barris, no tingués una biblioteca pública. Si això ens sembla inconcebible, per què normalitzem que hi hagi barris de la nostra ciutat sense Biblioteca? Cal recordar que els veïns i veïnes de les Planes i la Floresta han de desplaçar-se més de 45 minuts en transport públic per accedir a la biblioteca més propera, tant a la de Valldoreix com a la central de Sant Cugat. Així doncs, malgrat que la ciutat compta amb diverses biblioteques, cap d'elles és accessible per aquests dos barris.

Recordem que, una biblioteca és un recurs essencial per una comunitat, ja que aporta nombrosos beneficis. No només promou la lectura i l'aprenentatge, sinó que també actua com un espai social i cultural vital per a la ciutadania. És un lloc on nens, joves, adults i grans poden cultivar un sentit de comunitat a través de la cultura i fomenta una comunitat més justa i igualitària dotant de recursos aquelles persones que no els tenen.

Per tot això, considerem fonamental que, en el moment d'obrir el debat sobre la nova Biblioteca Central, es tingui en compte un deute històric i parlem també de la Biblioteca de la Floresta. Aquesta, òbviament, ha de dotar també recursos al barri de les Planes, garantint-hi un bon accés.

Per això, des d'En Comú Podem, hem expressat el nostre interès tant a la Diputació de Barcelona com a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè s'aprovi un pressupost per a aquesta segona biblioteca a la Floresta. Esperem que aviat esdevingui una realitat i que els veïns i veïnes puguin gaudir d'un servei que tant temps se'ls hi ha negat. Invertir en una biblioteca pel barri, és invertir en el futur de la Floresta i les Planes.

AINA BALDADA és regidora d'En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.