Torre Negra, una victòria de Sant Cugat


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Regidor d'ERC


Publicat: dimarts
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs dies hem conegut una de les millors notícies per a Sant Cugat dels últims anys: la justícia avala a través d'una sentència ferma la protecció de l'àmbit de la Torre Negra. És una victòria de l'Ajuntament, però sobretot de tota la ciutadania que ha lluitat per fer-ho possible.

L'embrió d'aquesta reivindicació neix fa 30 anys, amb la Festa de Tardor, recollides de signatures, Marxes Infantils i grans manifestacions en defensa de la preservació d'aquest espai, un patrimoni natural que representa tot un tresor per a nosaltres. Així doncs, la no-urbanització és important perquè confirma l'aposta de l'Ajuntament, avalada pel teixit associatiu, plataformes i molts veïns i veïnes a títol individual, per protegir un dels pulmons de la ciutat i una de les principals portes d'entrada a Collserola.

Jo mateix, fa molts anys, vaig tenir l'oportunitat d'implicar-me en aquesta lluita a través del Club Muntanyenc, sense oblidar les moltes associacions que s'hi van bolcar. De fet, la participació en reivindicacions com aquesta comporten una oportunitat per implicar-te en la comunitat, en allò que t'envolta, i arrelar-te al lloc on vius. Per mi va suposar un motiu més per estimar la ciutat on he crescut i on tinc la immensa sort de viure.

És el moment, per tant, de celebrar-ho i de recordar que les grans victòries solen néixer de grans consensos, de moviments transversals com és aquest cas. Per cert, és notícia d'una dimensió històrica que arriba just en el 250è aniversari del Pi d'en Xandri. El millor regal que podia rebre aquest emblema santcugatenc en la seva efemèride.

FRANCESC DUCH és regidor d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.