L'Aplec de la Salut: mai no és tard per rectificar


  • Comparteix:

oriol.lecina

Oriol Lecina

valldoreixenc i membre de la CUP Sant Cugat valldoreixenc i membre de la CUP Sant Cugat Valldoreix


Publicat: divendres
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com cada any amb l'arribada de l'octubre arriba l'Aplec de la Salut, enguany al 13 d'Octubre, on es farà un dinar popular, jocs infantils, missa a l'ermita, ball de gegants i sardanes. Els orígens de l'aplec no ens identifiquen ni ens agraden gens. Tot va començar l'any 39 quan uns emboscats, en acabar la guerra, per agrair que seguien vius i que no havien hagut d'anar a lluitar per la república, van decidir que a partir d'aquell any cada 12 d'octubre pujarien a la Salut per celebrar una missa. Suposem que la data no va ser agafada a l'atzar.

Evidentment, tots els anys en que hi hem participat, no cal dir que en desconeixíem els orígens. Fa cosa de pocs anys que ens va arribar l'explicació de l'origen de l'aplec i en Ferran Margineda (vocal de la CUP llavors) va començar a moure el tema fins aconseguir un canvi de data a la tercera setmana d'octubre amb el consens de gairebé totes les entitats.

Tot i aquest pas fet, continuem pensant que el sentit del que se celebra és el mateix, tot i que poca gent ho sap. Des de la CUP volem trencar amb aquesta tradició i proposem un format radicalment diferent. L'ermita de la Salut és compartida amb el municipi del Papiol, on també celebren un aplec cada setembre. Volem proposar fer un aplec de germanor on veïns de Valldoreix i del Papiol ens puguem conèixer i compartir moments distesos que segur que ajudaran a fer xarxa. Tot i ser veïns i compartir l'ermita de la Salut, hem viscut sempre un d'esquena a l'altre. El fet de ser en comarques diferents tampoc no ajuda.

ORIOL LECINA és valldoreixenc i membre de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.