Per la llibertat educativa


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies el Col·legi Viaró va ser notícia per iniciar 'un procés d'integració' amb Canigó, un col·legi femení de Barcelona ciutat. En una carta adreçada a les famílies de les dues escoles, les direccions informaven que aquesta fusió es durà a terme perquè el seu model d'educació diferenciada pugui sobreviure malgrat no comptar amb un finançament públic que els ha estat denegat.

Deixant a un costat aquest cas concret de la nostra ciutat, la llei Celaá (LOMLOE), certament limita i coarta la llibertat de milers de famílies espanyoles a poder escollir el model educatiu per als seus fills. Per aquest motiu, i amb la voluntat de contribuir a la diversitat al mateix temps que ens sembla imprescindible revertir els greuges que pateixen algunes famílies per diferents escenaris i situacions educatives molt heterogènies, VOX defensa la plena llibertat educativa i exigim que les famílies puguin triar el tipus d'educació i el centre educatiu que considerin més adequat per als seus fills, ja sigui públic, privat o concertat (fins i tot establint un "xec escolar", un sistema que proposem i que permetria escolaritzar als alumnes al centre que cada família desitgi amb el pagament directe de l'escolaritat per part de l'administració).

En tot cas, però, el nostre grup manifesta obertament la necessitat d'establir mecanismes sòlids de suport institucional a l'educació concertada i privada com alternativa vàlida a un sistema públic que cal cuidar de la mateixa manera i millorar-ne significativament el seu funcionament general.

Estem convençuts que la competència entre els diferents centres actua com estímul per millorar la qualitat educativa i l'atenció als alumnes perseguint l'excel·lència en contraposició a l'actual model pedagògic que tendeix a igualar va la baixa el nivell acadèmic dels centres i, per tant, dels alumnes.

D'altra banda, demanem revisar els continguts curriculars per assegurar-ne la neutralitat ideològica i evitar qualsevol tipus d'adoctrinament polític o cultural.

En resum, des de VOX advoquem per un sistema educatiu més flexible i diversificat, on els pares tinguin més llibertat de tria i promovem que els centres educatius tinguin més autonomia en la seva gestió. Per aconseguir-ho ens caldrà derogar l'actual llei d'educació i, per tant, cal primer fer caure aquest govern autòcrata i els seus socis.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.