La gent gran necessitem serveis públics


  • Comparteix:

juan.merino

Juan Merino

Activista florestà (CUP)


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La gent gran de Sant Cugat necessitem serveis públics dignes. Cada cop som més les persones majors de 65 anys a la ciutat i, per tant, cada cop som més les persones que tenim dret a fer-nos grans en pau, amb tranquil·litat i amb la seguretat de tenir el necessari per envellir amb dignitat.

A Sant Cugat només tenim una residència pública amb poc més de 60 places i una cua d'espera cada cop més llarga. Tot i això, la Generalitat no contempla fer-ne de noves i també diu que de places anem bé. Clar, "anem bé" si compta les places de les residències privades, que massa en tenim. Però, qui pot permetre's una plaça d'aquestes sense hipotecar-se o vendre un ronyó?

Amb aquest context són molts els col·lectius que exigeixen places públiques tant de residències com de centre de dia. Aquestes reivindicacions provenen tant de la Plataforma de Pensionistes com de la Taula de la Gent Gran. I cal que ho reivindiquem encara més perquè l'actual govern està a punt de cometre una temeritat.

Preveuen fer una concessió de fins a 75 anys d'un terreny públic a una empresa o entitat privada que construeixi i exploti la gestió d'aquesta futura residència. Una entitat que crearà places privades per amortitzar la inversió i que, per tant, reduirà el nombre de possibles places a concertar. Per a més inri, no hi ha, per ara, cap compromís ni garantia que la Generalitat concerti places a Sant Cugat o en aquesta futura residència. Aquest terreny, que és de tots, és del poble, estava reservat des de fa anys per ubicar-hi una residència pública. Insisteixo, una residència pública. No per aquest despropòsit.

Com deia, la gent gran necessita serveis públics i la garantia de saber que envellir no serà un problema per un mateix o un drama per la família. Tant de bo un govern preocupat per les nostres necessitats. Tant de bo un govern que entengués que no tot es resol concertant o privatitzant. Tant de bo un govern que entengués els problemes reals de la gent.

JUAN MERINO és activista florestà (CUP)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.