La Plaça d'en Coll i l'entorn de l'estació de la Floresta


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat iutadana


Publicat: ahir
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenia previst centrar aquest article en les bones dades de seguretat dels darrers mesos, que assenyalen una reducció important en el nombre de delictes a la nostra ciutat, en línia amb la bona tendència dels darrers anys. Però abans crec necessari posar el focus en dos espais que, des de fa un temps, pateixen problemes de convivència: la zona de l'estació de la Floresta i un dels nuclis del barri del Monestir-Sant Francesc, la plaça d'en Coll. I és que mentre hi hagi una persona o un grup de veïns i veïnes que no se sentin segurs en el lloc on viuen, l'Ajuntament no se sentirà satisfet.

Tal com han recollit alguns mitjans i ens transmeten els veïns i veïnes, aquests dos espais s'han convertit en un focus d'incivisme i inseguretat a causa de la presència d'individus que vulneren les normes de convivència ciutadana, deteriorant la qualitat de vida dels veïns.

És evident que la presència policial és un factor important a l'hora de resoldre aquestes situacions. És per això que, des de ja fa setmanes, hem reforçat la presència de patrulles en aquests dos punts. Però, tot i així, l'actuació policial i l'aplicació de mesures coercitives de forma aïllada no són una via efectiva per aconseguir una solució definitiva. La resolució d'aquests problemes s'aconsegueix mitjançant també la coordinació i la intervenció d'altres serveis i professionals, com ara els serveis socials i els equips de mediació que, en molts casos, ja treballen de forma efectiva amb els grups identificats a aquests dos punts de conflicte. Tot això sense oblidar un diàleg constant amb el veïnat per revertir plegats la situació.

Certament, hi ha conductes incíviques i possibles delictes que han de ser perseguits i sancionats, però també hi ha situacions que requereixen d'un abordatge més discret i que, segurament, necessiten diàleg i més temps per aconseguir la pacificació permanent que ha de ser el nostre objectiu final.

Tornant a l'inici i abans de tancar aquest article, m'agradaria fer un reconeixement a la feina incasable i a la dedicació dels cossos de seguretat de Sant Cugat, que estan donant els seus fruits en forma d'unes dades de seguretat molt positives. Això sí, aquestes dades a vegades es veuen eclipsades per situacions que, per la seva complexitat, no es poden resoldre amb facilitat i, per tant, han de ser una prioritat per l'Ajuntament, mostrant la màxima empatia amb el veïnat.

BERNAT PICORNELL és portaveu d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat Ciutadana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.