NOESMICULTURA.org

Bibiana Navarro


Publicat: divendres
Opinió| Columnes

La Llei 18/2013, de 12 de novembre, per a la regulació de la tauromàquia com a patrimoni cultural, limitava les competències autonòmiques i municipals per prohibir-la o regular-la, d'aquesta manera, es protegia la tauromàquia per sobre de qualsevol altra manifestació cultural o artística. Recordo que la Tauromàquia inclou tots aquells espectacles, tradicions, festes i festejos populars amb bous o braus, vaques, vaquetes i vedells com a protagonistes.

D'altra banda, es feia palès l'escàs interès de la ciutadania pels festejos taurins: només el 8% va acudir a algun festeig durant el 2018 i només el 5,8% va assistir a un festeig a la plaça.

Les darreres enquestes reflecteixen que més del 50% de la població espanyola està a favor de prohibir o limitar les curses de braus, o que gairebé 8 de cada 10 persones es manifesten contra l'ús d'animals a la tauromàquia.

El 4 de gener de 2024, el PACMA (Partit Animalista Contra el Maltractament Animal) va registrar una ILP per derogar aquesta Llei 18/2013 i, a principis de febrer, la Mesa del Congrés la va admetre a tràmit; això, doncs, tenim fins al dia 19 de gener de 2025 com a termini per reunir un total de 500.000 signatures perquè es pugui iniciar la tramitació a la Cambra del Congrés dels Diputats.

Aquesta iniciativa és la campanya social més gran i més ambiciosa perquè la tauromàquia deixi de ser patrimoni cultural d'Espanya. La iniciativa compta amb el suport d'un gran nombre d'organitzacions de protecció animal i del medi ambient, protecció de la infància i associacions culturals.

Tens l'oportunitat de posar el teu gra de sorra i ajudar a fer possible la seva abolició, que aquesta aberració anacrònica i obsoleta per fi deixi de celebrar-se, uneix-te a la causa i SIGNA!

A on? Veg and Friends Sant Cugat, al Mercat Municipal de Mira-sol Centre, ubicat a la plaça d'Ausiàs March, 0, Local 5, 08195 Sant Cugat del Vallès.

#midineronoesparatorturaranimales

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat