Serviam!


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox


Publicat: ahir
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La meva àvia, al cel sigui, acostumava a escombrar el seu tros de carrer, les dues voreres i, fins i tot, el tros de llambordes. Ho feia perquè, segons deia ella, s'estimava el lloc on vivia. L'ajuntament prou que passava a netejar-lo cada setmana però ella el volia més net i per això s'hi entretenia sense problema; a més, li agradava servir als altres.

Jo també ho faig, escombro el meu carrer i recullo els papers i la brossa que em trobo sempre que camino. M'agrada que el meu entorn faci goig i no em costa posar-m'hi (el meu altre avi era un immigrant andalús que per guanyar-se la vida i mantenir als seus cinc fills va posar-se a fer de drapaire i també potser per això recullo els papers i els trastos sense massa escarafalls).

Bé doncs, malauradament pel meu gust, avui també trobo a faltar més seguretat i civisme als carrers i per això penso que puc contribuir-hi d'una manera o altra ocupant-me personalment de mantenir cura del meu barri. És per això, i també esperonats per combatre l'augment preocupant d'actes delictius, que des del Grup Municipal VOX Sant Cugat hem portat a debat una proposta per organitzar-nos (les veïnes i veïns que ho vulguem) en grups d'autoprotecció que col·laborin fent tasques de vigilància i prevenció amb íntima col·laboració amb la Policia Local.

És evident que les forces policials fan una gran tasca però tots sabem que a Sant Cugat els recursos humans disponibles són insuficients per cobrir totes les necessitats de seguretat d'un territori tan extens i amb tanta població.

En tot cas, la constitució d'aquests grups d'acció de suport popular no pretén substituir la policia, sinó complementar la seva feina. Pensem que, aquests grups de persones compromeses amb el benestar de totes les famílies poden aportar vigilància addicional i informació valuosa que ajudi a prevenir delictes i millorar la resposta davant situacions d'emergència. A més, la seva presència dissuasiva als carrers podria contribuir a reduir actes vandàlics, robatoris i altres delictes menors, augmentant així la sensació de seguretat entre els residents.

Per descomptat, la formació i coordinació són claus perquè aquesta iniciativa funcioni. Cal actuar sempre sota les directrius de la policia, evitant confrontacions directes i garantint que el seu objectiu principal sigui la prevenció i la protecció de la comunitat: amb una correcta organització, serem un instrument molt efectiu per reforçar la seguretat i cohesió social a les nostres ciutats.

És hora de prendre mesures i implicar-nos directament en la defensa de la nostra ciutat. És l'hora de fer un pas endavant i valent per donar una resposta responsable i solidària en benefici de Sant Cugat.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.