Un servei necessari que no podem perdre


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Regidor a l'Ajuntament i Secretari General del Partit Popular de Sant Cugat


Publicat: dijous
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies vam conèixer, i així ha succeït, que el 30 d'agost tancaria provisionalment l'Oficina de Documentació de la Policia Nacional a Sant Cugat del Vallès a conseqüència dels problemes de salubritat del local que ocupava, donat el deplorable estat en què es troba l'immoble des de fa anys. Així doncs, els nostres ciutadans s'han quedat, per ara, sense que s'ofereixi al nostre municipi serveis com l'expedició i renovació de DNI i passaports, entre altres documents que allà s'expedien, i s'hauran de desplaçar a un altre municipi a realitzar aquests tràmits.

L'edifici, que va ser construït fa 47 anys, va ser sotmès a una reforma l'any 2009, però ja fa temps que es venien reclamant un arranjament integral del mateix. Per tant, la situació realment ve de lluny, i des de l'Ajuntament de Sant Cugat, titular de l'immoble, n'eren coneixedors. Així, el mal estat del local havia estat un assumpte que s'havia tractat al ple municipal en diferents ocasions. De fet, una moció conjunta dels grups municipals del Partit Popular i Ciutadans que instava a fer millores a l'immoble donada la situació en el que es trobava, va ser aprovada l'any 2016 amb els vots dels proposants i de l'aleshores Convergència i Unió i el PSC. Ja l'any 2020 els rumors sobre la possibilitat de tancar l'Oficina eren prou coneguts i així es va tractar novament al plenari, on el tinent d'alcalde del moment, el Sr. Pere Soler (PSC) explicava que n'estaven parlant amb la Delegació del Govern, òbviament sense treure res de les gestions realitzades vist com ha acabat l'assumpte.

L'actual alcalde, en un escrit que va publicar en el Tot Sant Cugat a finals d'agost, explicava que ja se li va fer saber a l'anterior alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), que si no es trobava un local en condicions, haurien d'abandonar el local que ocupaven, com finalment així ha estat.

Sabem que existeix la voluntat activa per part de l'actual govern municipal, i ho celebrem, de cercar un nou local dins del municipi amb unes condicions adequades per a la prestació del servei per part del Cos Nacional de Policia i que, per tant, només serà qüestió de temps trobar-lo. Tot i això, és evident que hi ha hagut una actitud de desídia i passotisme en aquesta qüestió durant massa temps, i al final, ha passat el que havia de passar, i ens hem quedat sense aquest servei essencial, per ara, de forma provisional.

Davant de la situació creada, des del Partit Popular hem registrat una moció per a ser debatuda en el ple del proper 18 de setembre, demanant celeritat a l'Ajuntament de Sant Cugat i al Ministeri de l'Interior alhora de trobar un local en condicions per poder seguir oferint aquest servei, doncs Sant Cugat no es pot permetre perdre aquest servei tan necessari de forma definitiva.

ALFREDO BERGUA VALLS és regidor a l'Ajuntament i Secretari General del Partit Popular de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.