Noves oportunitats per a Valldoreix


  • Comparteix:

ramon.segura

Ramon Segura

Vocal d'ERC a Valldoreix


Publicat: el 9/juliol
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix és una institució històrica de la nostra ciutat, però les seves limitacions pressupostàries són evidents, especialment si ens atenim als seus gairebé 9.000 habitants -el 9% de la població de Sant Cugat. De fet, en termes demogràfics, la dimensió de Valldoreix és més gran que el 80% dels municipis de Catalunya.

El conveni econòmic establert amb Sant Cugat determina un pressupost anual d'uns 10 milions d'euros. És una xifra amb la qual, certament, es pot fer front a la gestió del dia a dia, però insuficient de cara a promoure projectes a llarg termini que millorin la qualitat de vida del veïnat de Valldoreix. Parlo de l'avinguda del Baixador però també de la nova centralitat, zones esportives i habitatge públic.

La dependència econòmica de l'EMD en relació amb l'Ajuntament, plasmada en el conveni econòmic entre les dues institucions, supedita moltes de les decisions que pren la vila de Valldoreix, i sovint es tradueix en projectes estancats a causa de criteris polítics i tècnics diferents entre ambdues administracions.

Més enllà que la ciutadania de Valldoreix mereix que les seves administracions s'entenguin, i que l'EMD i la seva presidència també mereixen un tracte sense ingerències, és evident que cal adaptar les necessitats pressupostàries de la nostra vila a l'actual població.

En aquest sentit, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té previst destinar més de 30 milions d'euros a Sant Cugat, d'acord amb el Pla Especial Estratègic 2024-2028, en actuacions de millora urbana, social i cohesió territorial. Actualment, l'EMD està reconeguda com a destinatària de subvencions per part de la Diputació de Barcelona, però no de l'AMB, amb la qual cosa no pot optar directament als recursos d'aquest Pla impulsat per l'organisme metropolità.

Que l'Ajuntament i l'EMD reclamin la inclusió de Valldoreix en aquestes subvencions pot resultar un punt d'inflexió en relació amb l'autonomia pressupostària de la nostra vila, i durant el mentrestant ambdues institucions poden treballar una fórmula perquè el 9% d'aquests 30 milions repercuteixi directament en la vila de Valldoreix.

Només amb voluntat política i bona predisposició podrem afrontar amb garanties els reptes que afronta la ciutadania de Valldoreix en els pròxims anys.

RAMON SEGURA, vocal d'ERC a Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.