Prioritats de Ciutat

Francesc Aguilà

Francesc Aguilà


Publicat: el 10/juliol
Opinió| Columnes

Ja ha passat un any des que tenim nou govern municipal de Junts i Esquerra, és cert que l'inici d'una relació de partits que el mandat passat és retraient pràcticament tot, no hagi estat la millor, cal recordar que des del mandat 2003-2007 no succeïa aquesta fórmula de govern, que va servir per assolir l'hegemonia de CiU i posterior enfonsada d'ERC a nivell municipal.

La diferència entre els dos partits és evident veient constantment desavinences per part d'ERC, després que veure com Junts es creu que governa amb majoria absoluta. Ja vam veure les discrepàncies sobre les preguntes de l'observatori de ciutat, posant sobre la taula per part de Junts si la immigració era un problema a Sant Cugat, els resultats evidentment van dir clarament que no és un problema.

Parlem sobre educació, la primera entrevista a la regidora d'educació ja va quedar clar que la pública no és la prioritat, sinó la concertada, la regidora Ardid ja s'ha posat en contra a les AFES de la pública per tot el mandat, l'alcalde Vallès ho sap que no es una prioritat l'educació pública, ja que les seves famílies no són majoritàriament votants seus. Mentrestant ERC intentant fer canviar d'opinió amb la Mirada, però ja veurem, esperem que Junts per un cop pensi en l'educació pública.

Les úniques prioritats que hem vist del govern han estat la defensa del català i una nova biblioteca. Per part dels socialistes les podem compartir les prioritats amb matisos, ja que creiem que no cal una nova biblioteca de la magnitud del que ens estan venent, sobretot sí de veritat la situació econòmica és tan dolenta.

Com sempre pels socialistes les nostres prioritats per la ciutat són la defensa dels serveis públics de qualitat, per això les nostres reivindicacions continuen sent, uns jutjats, una segona residència pública de veritat i centre de dia, no la concertada que vol fer Junts, un consultori sanitari i una piscina municipal al barri de Sant Francesc. Evidentment sumat a l'execució del projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres i l'hospital de dia.

Sabem que aquestes reivindicacions, moltes depenent del Govern de la Generalitat, per això demanem als partits que volen fer avançar aquesta ciutat en serveis públics, que no posin traves a una investidura de Salvador Illa i ens posem a treballar per tenir un pressupost per l'any 2025. Una repetició electoral ens portaria a una pèrdua de qualitat dels nostres serveis públics, com veurem en l'àmbit sanitari aquest estiu.

FRANCESC AGUILÀ, secretari de política municipal de les JSC i militant del PSC de Sant Cugat