La nova biblioteca central. Un gran centre cultural, social, d'innovació i de coneixement

Àngel Pedrós

Àngel Pedrós


Publicat: avui, a les 09:28
Opinió| Columnes

En el ple municipal del mes d'abril vam aprovar el projecte de la nova Biblioteca Central de Sant Cugat. Un edifici singular, integrat a l'espai del parc Ramon Barnils, que suposarà la creació d'una nova gran centralitat cultural enmig de la ciutat. Un projecte cabdal pel Sant Cugat d'avui i el Sant Cugat del demà, i que era una de les principals propostes que Junts per Sant Cugat i la JNC portàvem al nostre programa electoral - la recuperació d'un projecte nostre que, durant el mandat del tripartit, havia quedat totalment paralitzat -. Amb aquest nou equipament farem un gran pas endavant en l'àmbit de cohesió social, cultural i l'impuls del coneixement i la innovació a la ciutat.

Amb una superfície de 5.155 metres quadrats - més de cinc vegades l'espai de l'actual biblioteca Gabriel Ferrater -, el projecte va molt més enllà del renovat i millorat servei de biblioteca que oferirà, emmarcant-se en una nova manera d'entendre les biblioteques com un centre d'ampli coneixement multidisciplinari i també seguint la línia del mapa de lectura pública del país. Serà un centre de cultura, també social, on impulsar la innovació i acollir també projectes orientats a la recerca i el coneixement. Concebent un espai com aquest no només com un equipament cultural bibliotecari, sinó com un espai cultural multidisciplinari que impulsi la cohesió social a Sant Cugat, la formació a través de l'intercanvi de coneixement i serveis que permetin la recerca i la creació, on exposar també projectes culturals i donar a conèixer el talent santcugatenc, i una visió integral d'un model de ciutat a escala humana que cal preservar i impulsar. El model de ciutat que Junts per Sant Cugat representem, de benestar social, d'uns serveis públics de la màxima qualitat i eficiència, de proximitat, respectuós amb el medi ambient i innovador. Una ciutat moderna i avançada, capdavantera, i amb el projecte de la nova biblioteca central avancem en aquesta direcció decididament.

Col·laborarem amb diferents institucions perquè el finançament d'aquest equipament estigui assegurat i des de l'Ajuntament puguem fer realitat aquest projecte l'abans possible, complint sempre el nostre compromís com a Govern de Sant Cugat de no incrementar la pressió fiscal als santcugatencs i les santcugatenques, fent molt més amb menys.

ÀNGEL PEDRÓS és regidor d'Urbanisme i Medi Natural (Junts)