Amnistia en vigor


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat iutadana


Publicat: el 11/juny
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la Llei d'Amnistia. Culminem, així, una reivindicació sorgida de la repressió de l'U d'Octubre i les manifestacions posteriors; un projecte defensat des del minut 0 per Esquerra Republicana i que, progressivament, ha generat una majoria política que, sumada a l'ampli consens social, que ha fet possible la seva aprovació.

Aquesta llei ha de donar cobertura a totes les persones represaliades polítiques amb causes penals, civils, comptables i administratives relacionades amb el procés d'alliberament nacional. De fet, l'amnistia beneficiarà cinc santcugatencs i santcugatenques amb causes vinculades a la seva lluita o activisme: en Raül Romeva, la Clara Ponsatí, en Jordi Puigneró, la Natàlia Garriga, en Josep Lluís Alay i l'Albert Royo, sense oblidar altres persones anònimes que puguin acollir-s'hi.

Fa uns anys, quan va començar el judici pel procés, pensar que arribaríem a un dia com avui hauria resultat impensable, però en política cal perseverar i treballar acords que puguin generar grans consensos. És evident les majories polítiques també hi tenen molt a dir, per això és important que el republicanisme tingui prou força a tot arreu per obligar, en aquest cas el PSOE, a fer allò que inicialment va dir que era impossible.

En definitiva, l'amnistia suposa una gran fita de país fruit de la tenacitat, la negociació i la persistència, i que hem de posar al servei de milers de persones perquè puguin refer les seves vides i continuar endavant.

Ara bé, que ningú pensi que amb aquest pas acaba res. A partir d'avui arrenca la batalla per aplicar l'amnistia i que no es dilati en el temps, tal com sens dubte intentarà l'entramat judicial espanyol.

I la lluita per l'autodeterminació també continua, amb el referèndum com a pròxima parada.

BERNAT PICORNELL és portaveu d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat Ciutadana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.