Més ajuts per al lloguer


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)


Publicat: el 12/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan parlem que els preus de l'habitatge forcen molts veïns i veïnes de Sant Cugat a marxar, sovint ens referim a la gent jove i també a famílies amb infants. Certament, és així, però tampoc hem d'oblidar que aquesta realitat també colpeix una part de la nostra gent gran, persones que també desenvolupen a Sant Cugat el seu projecte de vida sigui des de sempre o des de fa pocs anys. Siguin del grup que siguin, són víctimes d'un mercat lliure desbocat que només afavoreix aquells que es poden permetre pagar uns preus cada vegada més desorbitats.

En el cas del jovent, parlem de moltes persones que, tot i que haver nascut i crescut a Sant Cugat, es veuen expulsades de la seva pròpia ciutat per la suma de dos factors: la precarietat del mercat laboral i els preus de lloguer. En el cas de la gent gran la situació resulta igual de punyent, amb l'agreujant d'haver-se de desprendre d'un arrelament comunitari en un moment de la vida en què hauria de prevaldre la tranquil·litat i l'estabilitat.

De fet, l'estudi de dinàmiques poblacionals que va encarregar per l'Ajuntament ara fa dos anys a la UAB ja confirmava aquesta tendència i alertava d'una substitució poblacional progressiva: persones amb menys capacitat adquisitives es veuen obligades a marxar de Sant Cugat en favor d'altres amb un alt poder adquisitiu.

Des d'Esquerra Republicana sempre ubiquem el repte de l'accés a l'habitatge com a primordial i, sabent les limitacions dels ajuntaments en aquest àmbit, entenem que la col·laboració i la complicitat entre administracions resulten fonamentals. És per això que aquest març l'Ajuntament i Promusa han obert les ajudes per al pagament del lloguer per a joves i també per a majors de 65 anys, unes subvencions que són possibles gràcies a l'Agència Catalana de l'Habitatge i que des de les vies municipals difonem i posem a l'abast de qui ho necessiti. Per això mateix, posem a disposició de la ciutadania l'ajuda i acompanyament necessaris des de l'Oficina Local d'Habitatge ubicada a l'avinguda de Francesc Macià.

No podem sentir-nos orgullosos d'aquestes dinàmiques que expulsen una part del nostre veïnat. Ens sentim compromesos en treballar per acabar fent una realitat: que tothom qui vulgui viure a Sant Cugat, ho pugui fer.

ESTHER MADRONA és regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sembla que se’n riguin de nosaltres aquests d’ERC. “Que tothom que vulgui viure a Sant Cugat ho pugui fer”. O comencem a construïr blocs de pisos i creem 100.000 vivendes en tres anys, o aicò és una autèntica presa de pel. Em sorprèn que encara hi hagi gent que es cregui aquesta cantarella.

Miquel Pons. Enviat el 15/març


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.