Crida a la unitat i a l'esperança vers un futur d'amor i servei: retornem a les nostres arrels

Maricarmen Barazas Tejedor


Publicat: el 9/març
Opinió| Columnes

El món avança a una velocitat vertiginosa i vivim canvis tan ràpids que gairebé no tenim temps d'assimilar-los ni digerir-los. Cal que homes i dones estiguem ben units i ens complementem, tots dos gèneres, com ha succeït des del principi dels temps, en totes les espècies de la Terra. Els animals tenen l'instint de reproduir-se per assegurar la continuïtat de la seva espècie i els mamífers tenen cura de les cries, fins que aquestes ja es poden valer per si mateixes.

Nosaltres, en canvi i especialment a Occident, des de fa un temps, sembla que haguem perdut aquest instint de perpetuar-nos i conservar els valors que els nostres ancestres ens van deixar en herència. Un clar exemple el tenim aquí mateix a la nostra ciutat de Sant Cugat; fixeu-vos-hi: hem passat de ser la ciutat amb més nens (per habitant) a tenir més gossos que nens (compte, que no tinc res en contra dels gossos!) però fa pensar i és un símptoma que corrobora aquesta realitat.

Molt dur i trist alhora; el concepte de família es va extingint i es perden les virtuts que ens transmetien. Tot i així no podem perdre l'esperança en la humanitat i hem de mantenir la il·lusió en què el nostre món recuperarà el seny i tornarem a viure prioritzant l'amor, la companyonia i el servei als altres; tots som fruit de l'amor que van sentir els nostres pares, tots som deutors del servei que els nostres antecessors ens van fer, de les nostres arrels, del món que ens van deixar i que, amb l'ajuda de tots i totes, recuperarem i tornarà a ser un bonic lloc on poder viure.

MARICARMEN BARAZAS TEJEDOR és militant de Vox Sant Cugat