Un gat negre que porta bona sort


  • Comparteix:

sandra.tello

Sandra Tello

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 7/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El concepte pet-friendly no està gaire estès a casa nostra. Tot i que algunes platges i alguns establiments accepten gossos, les famílies que tenen animals han de fer una cerca prèvia per saber si podran gaudir tots junts d'una tarda vora el mar o d'un àpat en un bon restaurant.

El que encara és més difícil de trobar són espais públics on els animals visquin i convisquin lliurement amb les persones, però aquesta setmana hem descobert que al Museu de Guissona fan les coses diferents i els seus treballadors tenen un company de feina que li encanta passejar-se pel parc arqueològic de la ciutat romana de Iesso, donar la benvinguda als visitants i acompanyar-los pel museu, i fins i tot fer una migdiada a les oficines.

Fa uns dies, TV3 va publicar un reportatge sobre el Cattus, un gat negre que s'ha convertit en l'emperador i guardià del museu. El felí tenia un problema respiratori i l'equip del museu va decidir fer-se'n càrrec i cuidar-lo. Ja fa més de tres anys que acompanya els arqueòlegs a les excavacions i s'ha convertit en l'estrella del jaciment -amb tot el respecte cap als vestigis romans de l'indret-.

Si el voleu conèixer en persona, heu d'enfilar cap a Guissona, però també podeu seguir el seu dia a dia a través del seu perfil d'Instagram @cattusdeiesso, gestionat per l'equip de comunicació de l'equipament.

Patrimoni cultural i benestar animal es donen de la mà en aquesta història corprenedora, on queda palès que els animals que viuen al carrer també tenen dret a viure en bones condicions i que poden ser benvinguts fins i tot en espais on tradicionalment seria impensable.

SANDRA TELLO és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.