Cohabitació a Valldoreix


  • Comparteix:

ramon.segura

Ramon Segura

Vicepresident primer i vocal d'Esquerra Republicana a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 20/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La llei electoral de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) determina que l'elecció de la persona que n'ocupa la presidència es fa de manera directa, és a dir, es tracta d'una elecció nominal i no pas vinculada necessàriament a un partit polític. Certament, això té un aspecte molt positiu: la tria totalment directa del nostre màxim representant a l'EMD de Valldoreix. El maig passat, en Juanjo Cortés va aconseguir la presidència amb un ampli suport ciutadà i també per part de la coalició formada per partits progressistes d'esquerres (ERC, PSC, CUP i Comuns) i entitats veïnals, agrupats sota l'agrupació electoral de Valldoreix Plural.

Ara bé, aquest sistema electoral pot donar peu a una cohabitació, és a dir, que la majoria dels vocals de l'EMD no es correspongui amb el color polític o ideologia de la persona que n'ostenta la presidència. Això és el que va passar al segon mandat de Montserrat Turu i és el que passa també actualment en l'etapa del president Cortés, en què l'oposició té una majoria (4 a 5) en favor de Junts, PP i Vox.

Certament, les cohabitacions són casos poc freqüents i incòmodes per al govern en minoria en qüestió. Però lluny de lamentar-nos, el president Cortés i el govern progressista valldoreixenc ens comprometem a tirar endavant tots els projectes necessaris per fer de la nostra vila un lloc encara millor per viure, on tot el veïnat ens sentim més feliços i gaudim de qualitat de vida.

És per això que hem allargat la mà al principal grup de l'oposició, Junts, per seure, dialogar i pactar grans reptes dels pròxims anys: pla d'equipaments, ordenances, pressupostos... Si volem que la nostra vila continuï sent un bon lloc per viure-hi, que estigui preparada per a les exigències del futur i que no depengui dels resultats dels futurs cicles electorals, és imprescindible establir acords durant els quatre anys vinents. Serà fàcil? Ben segur que no, però aquesta és l'essència de la política, el diàleg, la negociació, saber cedir les dues parts, i és el que espera la ciutadania dels seus representants públics.

El bloqueig pel bloqueig no té raó de ser, i repercuteix negativament en projectes que han de fer que Valldoreix i la seva gent continuï avançant. Junts té al davant dues opcions: treballar acompanyat del govern per ser útil a la ciutadania o alinear-se amb PP i la ultradreta de Vox. La nostra mà continua estesa.

RAMON SEGURA VILA és vicepresident primer i vocal d'Esquerra Republicana a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.