El reial decret conté moltes arestes que les empreses han de complir. A hores d'ara, existeix per exemple confusió sobre qui o quins sectors estan sotmesos a aquestes declaracions o responsabilitats, ja que hi ha empreses, com les del món de la logística, que si bé no produeixen ni creen dissenys, sí que treballen amb plàstics per embalar els seus productes, cosa que podria considerar-se un ús a incloure en la llei.
Aquest és un esforç que se li demana al món empresarial per pal·liar els gairebé 58 milions de tones de plàstic que Europa produeix i que majoritàriament, tard o d'hora, acabaran contribuint al problema planetari dels plàstics en el medi ambient.
Per això, des de PACMA, demanem a l'Ajuntament de Sant Cugat que sigui proactiu i guiï les petites i mitjanes empreses de la ciutat perquè puguin implantar aquest sistema amb èxit i sense haver de sotmetre's a multes. I encara més, volem ser més ambiciosos des de la defensa de la Terra, al punt que hauríem de crear a Sant Cugat un sistema circular gràcies al qual res no es malbaratés.
DIMITRI DEFRANC és biòleg, comunicador científic, historiador de les ciències i membre de PACMA Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.