Millorar la qualitat urbana de les Planes i la Floresta


  • Comparteix:

juanma.cayuelas

Juanma Cayuelas

Activista de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: el 11/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És evident que si passegem pels diferents espais de la ciutat -Sant Cugat ja no és un poble- i, atès que el municipi és extens, ens trobem amb diferents configuracions, és a dir, que tenim centre de la ciutat i barris més allunyats. També és evident que no són les mateixes necessitats les del centre que la dels barris de muntanya, de les Planes i la Floresta. Uns barris que presenten des de fa molts anys una urbanització dels seus carrers molt deficient que és impròpia d'una ciutat com a Sant Cugat, que desmereix la seva imatge i que contrasta amb la resta dels barris del municipi.

Per això, des d'En Comú Podem creiem que s'ha de prioritzar dues accions:

Elaborar un pla de xoc per a la millora de la urbanització dels barris de les Planes i la Floresta amb un projecte tècnic que reculli una priorització d'actuacions amb fases per a facilitar el seu finançament i execució en els tres propers exercicis pressupostaris.

I la creació d'una brigada descentralitzada que s'ocupi del manteniment permanent dels barris de la Floresta i les Planes, que no només queda clar que necessiten més inversió, sinó també més atenció. Segueixo amb les evidències.

Aquests barris no han millorat al mateix ritme que el centre i encara que és reconegut sempre pels diferents equips de govern, no es posa fil a l'agulla per esmenar aquestes faltes.

És necessari sentir que tenim raó, però molt més important és que es posin solucions.

Barris com Mira-sol o Valldoreix, han anat creixent i millorant gairebé al mateix ritme que el centre, passejar per aquests dos barris dona una idea de com hauria de ser la urbanització d'altres més allunyats.

Les Planes és el més allunyat del centre, i això es nota. Som com el nen petit d'una família nombrosa, a qui posen la roba o les sabates del germà gran; cosa que ja no serveix al centre, doncs, per a les Planes. Per tot això, ja és hora que l'equip de govern es posi a treballar d'una vegada per totes, doni solució als problemes històrics del barri i es faci càrrec d'invertir per millorar la urbanització d'aquest barri i el manteniment de carrers, places, arbrat, etc. amb una brigada polivalent, que amb el centre d'operacions a les Planes, estigui operativa durant tot l'any laboral.

He buscat a la web de l'Ajuntament la xifra d'inversió desglossada per barris, per poder comparar quant es gasta a cadascun, però no existeix.

Només posa la inversió per càpita a tot el municipi. També és evident que la inversió no pot ser per habitant sinó per extensió de cada barri, i cada problemàtica especifica.

Sempre se'ns recorda en les comissions de treball que els costos dels nostres barris són més grans, però això és una cosa que ja haurien de tenir assumit, i que ens ho recordin, no serveix de res, només per crear malestar entre nosaltres.

Espero que la moció que presentarem al proper ple tingui el suport tots els grups polítics, i es comenci a posar fi a aquest greuge comparatiu.

JUANMMA CAYUELAS és activista de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

COMENTARIS

No només s'ha de fer manteniment, cal fer inversions, com es el cas de voreres (Av. de l'Estació), neteja de franges de protecció amb el bosc, donar sortida a les ratoneres dels culs de sac, parades de bus, mobiliari urbà adient amb el Parc de Collserola (de fusta), fer espais miradors com punts de trobada veïnal i socialització, etc.

Josep Àngel Noguera Cortés. Enviat el 13/febrer


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.