Feixisme i vandalisme a Valldoreix


  • Comparteix:

ramon.segura

Ramon Segura

Vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 6/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'auge de l'extrema dreta i dels totalitarismes a escala global es fa sentir a tot arreu, també a la nostra vila. Aquest darrer cap de setmana un grup de joves es va passejar per Valldoreix malmetent l'espai i el mobiliari públic, i fent pintades de caràcter feixista.

És cert que la brigada d'obres va actuar amb celeritat, retirant els vidres trencats i esborrant aquesta simbologia, però alguna cosa falla quan un grup de joves se sent prou impune per campar pels carrers i destrossar tot allò que troba; i el que és encara més greu: deixa com a marca uns símbols associats a genocidis, repressió i negació dels drets fonamentals. De fet, un dels objectius d'aquests brètols va ser, precisament, un mural del Jovent Republicà que clamava contra les violències masclistes.

Que aquestes idees hagin guanyat força a les institucions públiques ja resulta prou inquietant, però a un servidor li preocupa encara més que determinats comentaris i posicionaments els assumeixi una part del nostre jovent amb tota naturalitat; ells, que són el futur de Valldoreix, Sant Cugat i la resta del país.

A l'extrema dreta se l'ha de combatre des de tot arreu: des del carrer, des de l'educació, des de l'associacionisme i des de les institucions; des d'aquest últim àmbit, governant bé i per a tothom, afrontant els reptes i els problemes de cara, sense eufemismes. I sobretot: no establint cap mena de complicitat amb aquells representants polítics que posen en dubte drets fonamentals que hem assolit gràcies a l'esforç i sacrifici de moltes generacions.

RAMON SEGURA és vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.