Sant Cugat, ciutat educadora

Carme Ardid


Publicat: el 5/febrer
Opinió| Columnes

Un dels punts del programa electoral de Junts per Sant Cugat és convertir Sant Cugat en una ciutat educadora, és a dir, anant molt més enllà del tradicional sistema educatiu, perquè no només s'educa a l'escola en un ambient formal, sinó que totes les activitats adreçades a la infància i la joventut s'han de considerar activitats que eduquen.

Hi ha diversos estudis que evidencien la necessitat que els nens participin en activitats extraescolars de qualsevol mena, sigui en entitats o amb la família. Tot l'aprenentatge que s'assoleix comporta una maduració i un creixement. Si no es té accés a aquestes activitats, la diferència pot arribar a ser abismal.

Això pren una especial rellevància en un moment en què ens han deixat anar una dutxa d'aigua freda: els mals resultats de l'informe PISA. Els experts estan analitzant les dades i proposen mesures correctores. I una d'aquestes mesures és la conveniència de tenir un pla local que vagi més enllà de l'horari escolar: educació 360, pla educatiu d'entorn, pla per a una educació equitativa, programes de ciutat educadora, cribratges de trastorns que condicionen l'aprenentatge, projecte Bitàcola per a evitar l'absentisme escolar i l'abandonament prematur...

En aquesta línia, des de l'Ajuntament treballem en aquest sentit i esperem que doni els fruits en els anys vinents. Malgrat l'ajustament inevitable de pressupost que hem hagut de realitzar, l'educació és un pilar de la nostra tasca i del nostre programa electoral, i s'ha prioritzat mantenir el pressupost íntegre.

També treballarem per situar Sant Cugat com a ciutat del coneixement, implicant tots els actors educatius: escoles, universitats, empreses i administracions.

Treballem per Sant Cugat.

CARME ARDID és regidora d'Educació (Junts)