Polítiques d'emprenedoria i foment empresarial


  • Comparteix:

silvia.trabalon

Silvia Trabalón

Consultora, docent i assessora del grup municipal del PSC


Publicat: el 17/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies les notícies van plenes d'articles apocalíptics de com la IA canviarà el món laboral, la desaparició dels llocs de treball (tal com els coneixem) i l'efecte negatiu que pot tenir en determinats sectors... tot està encara per veure. És un futur incert, però un futur difícil de predir. Estem davant d'una nova revolució.

El que si és segur, és que la figura de l'emprenedor/emprenedora, no desapareixerà i, al contrari, agafarà rellevància i força en un moment de canvi constant. Serà una oportunitat d'adaptació i contribució no només al món laboral i professional, sinó també, el nostre entorn social més immediat.

Per aquest motiu, les polítiques de foment de l'emprenedoria i l'impuls empresarial, són més importants que mai, diria que són imprescindibles, en especial per impulsar la innovació social i el talent en col·lectius vulnerables davant els efectes de la IA i contribuir a un canvi en positiu.

Les polítiques d'emprenedoria i foment empresarial han de formar nous lideratges professionals i socials amb la capacitat d'aconseguir implicar altres persones en la realització de projectes amb valor. Aquestes han de potenciar la innovació, la capacitat de crear i produir coses noves, solucions que ens ajudin a fer front a reptes socials actuals. S'han de facilitar eines i formació perquè la persona emprenedora pugui desenvolupar la capacitat de distingir avantatges i inconvenients, tenir consciència dels riscos, oportunitats i conseqüències de les seves decisions i accions, posant en especial atenció l'assumpció de riscos.

S'han de fer polítiques valentes, que tinguin com a eix vertebrador el treball en equip, la capacitat de treballar en conjunt amb altres persones i sumar diferents talents. No s'ha de perdre de vista, també, que les polítiques han de ser flexibles per tenir la capacitat d'adaptar-se a les circumstàncies i situacions noves en què es poden trobar les diferents formes d'emprenedoria.

Quan parlem d'emprenedors/es hi pensem amb habilitats, pensem en lideratge, innovació, honestedat, iniciativa, presa de decisions, assumpció de riscos, treball en equip, flexibilitat, perseverança, comunicació i valentia. Són habilitats que també haurien de tenir les nostres polítiques.

SILVIA TRABALÓN Consultora, docent i assessora del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.