Desnonaments a Sant Cugat


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)


Publicat: el 16/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana el govern de Sant Cugat ha fet una trobada amb la premsa que cobreix l'actualitat de Sant Cugat per fer balanç de la feina feta i establir les prioritats per a aquest 2024. Aturar-se per mirar enrere, fer autocrítica i valorar tot el que s'ha fet, és un exercici sa i transparent que totes les administracions han de dur a terme regularment.

Una de les qüestions que des d'Esquerra Republicana vam posar sobre la taula a l'hora d'establir l'acord de govern era continuar mantenint el focus en les polítiques socials. Estem orgullosos de la qualitat de vida de què gaudim la ciutadania de Sant Cugat, i precisament per això volem que aquesta arribi a tothom.

Entre moltes altres coses, això s'ha traduït en continuar treballant de manera discreta però intensa per evitar diversos desnonaments. Sí, a Sant Cugat hi ha gent en una situació de vulnerabilitat extrema que culmina amb la pèrdua de l'habitatge. Són realitats punyents, especialment en un dels municipis catalans amb la renda per càpita més alta, però no podem ni volem fer veure que no hi són. Ben al contrari, com a servidors públics tenim l'obligació d'entomar aquest repte i gestionar-lo.

Durant la segona meitat de 2023 des de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament es van aturar una vintena de desnonaments, però també és veritat que se'n van executar uns quants. I cada desnonament que es fa efectiu representa una família, unes persones, uns veïns, que s'aboquen al trauma de perdre la seva llar. Agraeixo, per tant, la feina ingent i discreta que fa el personal municipal que treballa en aquestes qüestions tan sensibles i delicades.

En definitiva, quan parlem de qualitat de vida no només ens referim als espais verds, a una situació geogràfica privilegiada i a bones comunicacions, sinó també al fet de treballar una ciutat cohesionada i que lluiti, en conjunt, pel benestar de tota la seva ciutadania.

GEMMA ARISTOY és regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.