Urbanisme, benestar i qualitat de vida

Àngel Pedrós

Àngel Pedrós


Publicat: el 15/gener
Opinió| Columnes

És fonamental que totes les actuacions urbanístiques estiguin basades -entre d'altres aspectes- en criteris mediambientals. Criteris que defineixen unes directius prèvies abans de concretar el planejament i que avaluen diferents aspectes, com per exemple els energètics, de tractament d'aigua, de vegetació afectada, els cicles de vida... També les afectacions a nivell de mobilitat, d'aparcament, de CO2 que generen els projectes, etc.

Aquests estudis -abans de concretar qualsevol ordenació urbanística-, són fonamentals per garantir amb solvència el benestar i la qualitat de vida de les persones que habitaran aquests indrets. Davant el context actual de greu sequera que patim, l'urbanisme constitueix un element importantíssim en la lluita contra l'emergència climàtica. Aquests projectes urbanístics han de garantir una bona integració en el paisatge i a altres projectes que els envoltin, per poder generar sinèrgies positives de ciutat i de respecte al patrimoni cultural.

Des de la regidoria d'Urbanisme i Medi Natural estem fent un pas endavant en aquesta direcció -no tant sols avaluant mediambientalment ordenacions definides amb criteris de forma- sinó acompanyant a totes i cadascuna de les propostes perquè, prèviament a la seva redacció, tinguin directives prèvies perquè puguin encaminar els seus projectes en l'acompliment de criteris mediambientals. Acompanyant-los i assessorant-los per garantir uns projectes urbanístics a Sant Cugat de la màxima qualitat, i que en definitiva contribuiran a la millora del benestar de la ciutadania.

Des de Junts per Sant Cugat creiem fermament en l'enorme importància de garantir un urbanisme de la màxima qualitat a tots i cadascun dels barris de la ciutat. Un urbanisme amable amb l'entorn, innovador, eficient, sostenible i compromès amb el patrimoni cultural de Sant Cugat. Hi creiem i hi estem compromesos, i continuarem treballant en aquesta direcció.

ÀNGEL PEDRÓS és regidor d'Urbanisme i Medi Natural