L'encant firaire


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)


Publicat: el 9/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot just hem deixat enrere els dies nadalencs, un període que hem aprofitat per descansar, passejar pels nostres carrers i places i gaudir d'uns dies amb la gent que més ens estimem. Malgrat ser un Nadal reduït pel que fa al pressupost que hi ha destinat l'Ajuntament, han sigut unes festes que han posat en valor criteris com la proximitat, l'amistat i la solidaritat.

Les tradicionals fires de Nadal i de Reis no han faltat a la cita, ubicades durant bona part del desembre i principis de gener a la plaça d'Octavià i la rambla del Celler. Aquests espais, elements emblemàtics en moltes ciutats d'Europa, formen part del panorama nadalenc de Sant Cugat des de ja fa molts anys.

Enguany, desenes de milers de visitants s'han acostat per gaudir de les propostes dels artesans i paradistes de la nostra ciutat, i també d'altres vinguts d'arreu. A l'encant d'un passeig per aquests espais cal sumar-li el valor d'apostar pel comerç local i els productes de quilòmetre 0. Passejar per aquests espais pot ser tot un ritual de Nadal també, badant a les paradetes, saludant els paradistes recurrents i descobrint noves propostes.

Les fires i els seus comerciants, siguin del tipus que siguin, són recintes i persones que atorguen personalitat al municipi que els acull, a més de l'oportunitat de donar a conèixer de portes enfora nostra la cultura, gastronomia, interessos... I també tot el contrari: ens ajuden a establir vincles amb altres projectes i a fer créixer l'interès de Sant Cugat per una qüestió concreta. Fa pocs mesos, per exemple, el Celler Modernista va acollir la Fira del Vi Novell, amb un èxit considerable.

Continuarem treballant perquè Sant Cugat continuï desenvolupant nous projectes firaires, de cara a impulsar una ciutat viva, cohesionada i amb personalitat.

Esther Madrona és regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.