Reflexions i reptes col·lectius


  • Comparteix:

silvia.trabalon

Silvia Trabalón

Consultora, docent i assessora del grup municipal del PSC


Publicat: el 20/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem a finals de desembre i, per aquestes dates, qui més qui menys fa balanç de com ha anat el 2023, on estem i que desitgem per l'any vinent.

El que està clar, i crec que tots ens posaríem d'acord, és que aquest any ha posat en relleu la importància que té la geopolítica i la macroeconomia en el nostre dia a dia, potser fins ara, no ho teníem prou present.

Però el 2023, ha evidenciat les febleses dels nostres límits com a societat en un món globalitzat i que ens afecta individualment, tant pel bo com pel dolent. Qui no ha patit la inflació, la pujada dels tipus d'interès, les conseqüències de la crisi energètica i climàtica, les pressions en la cadena de subministraments, l'augment dels radicalismes, la inestabilitat de la governança internacional, conflictes bèl·lics... tots ells tenen conseqüències directes en la nostra quotidianitat i ens afecten, absolutament d'una manera o altra, com a societat en el dia a dia i convivència.

En el 2024 tenim una gran fita: trobar l'estabilitat i els recursos per superar els reptes que ens posarà al davant el destí. Davant la incertesa, com a societat hem de ser capaços de trobar mecanismes de consens per poder treballar i superar-los de forma col·lectiva, cadascú amb les seves diferències, capacitats i habilitats, però sempre conjuntament.

Els dilemes que ens planteja la intel·ligència artificial, el canvi climàtic i model energètic, la mobilitat, l'adaptació dels serveis públics a les necessitats actuals de les comunitats, l'habitatge, la salut mental, l'educació, la cultura, la cura dels nostres infants i gent gran... s'han d'assumir col·lectivament des del consens, necessitem visions diferents, eines i solucions globals, per i amb tothom.

Tots aquests esdeveniments ens posen de manifest que el context és molt rellevant. No perdem de vista, però, que darrere les decisions que s'han de prendre per superar els reptes hi ha persones i comunitats. Darrere de cadascuna d'aquestes persones i comunitats hi ha històries i emocions. Les decisions d'avui influeixen en el futur de tots i totes, no només d'ara sinó de generacions futures.

SILVIA TRABALÓN Consultora, docent i assessora del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.