El Pla Estratègic de la Gent Gran


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)


Publicat: el 19/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dia rere dia són moltes les persones grans que s'impliquen en construir una ciutat millor. A través dels casals, entitats diverses, la Taula de la Gent Gran o el Consell de la Gent Gran, aquestes persones treballen de manera altruista per fer que la ciutat no s'aturi i gaudir així d'un envelliment actiu i saludable.

Sempre diem que la nostra és una ciutat plena d'infants i certament és així, però també som un municipi amb molta gent gran, un col·lectiu molt inquiet i dinàmic gràcies als grups d'amistats, els casals i altres tipus d'associacions.

Una manera d'agrair la feina feta al llarg de l'any és a través del Concert de Nadal per a la Gent Gran, un projecte que ja té 23 edicions a les seves esquenes: tot un homenatge que abans-d'ahir va prendre forma a través de la música vienesa i alguns clàssics nadalencs. Vam gaudir de bona música i de millor companyia.

El motiu d'aquest article és, però, un altre: el d'explicar-vos que Sant Cugat comptarà amb un Pla Estratègic de la Gent Gran fet, justament, per la pròpia gent gran. És només així, amb la participació i implicació del propi col·lectiu beneficiari, que el document pot parlar de present i, sobretot, de futur, per garantir que Sant Cugat sigui una ciutat per a aquestes persones.

Aquest Pla parla de tots aquells àmbits que preocupen a la tercera edat: mobilitat, participació, serveis socials, salut, comunicació i informació... I tot això ho planteja des de les mançanes, reptes i solucions. Un total de 9 principis rectors i 4 eixos estratègics donen peu a objectius específics i transversals.

El document final és fruit d'un esforç immens per part de diverses persones que, alhora, continuen compromeses en plantejar noves accions i buscar eines de control i coordinació per garantir que les accions es desenvolupen com toca.

I, per a mi, aquesta és la clau de l'èxit: el treball constant i coordinat entre l'administració i la ciutadania. Aquest Pla Estratègic, doncs, ha de ser l'eina per canalitzar i aprofitar tot el coneixement de la nostra gent gran.

Esther Madrona és regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.