Pressupost 2024


  • Comparteix:

carles.brugarolas

Carles Brugarolas

Tinent d'alcaldia d'Economia, Organització i Coneixement (Junts)


Publicat: el 27/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat no compta amb un pressupost aprovat a 1 de gener des de 2018. Tot sembla indicar que aquest 2024 podrem per fi trencar aquesta tendència. Aquest no és un fet menor, més si tenim en compte que estem en un mandat nou i amb canvi de govern.

No és sens dubte el pressupost que voldríem, venim d'on venim. L'Ajuntament pateix un desajust estructural molt profund, que no es podrà revertir ràpidament. Aquest pressupost és només per tant una passa més d'aquest procés, el de redimensionar la institució per fer-la viable i solvent, molt més potent al servei del conjunt de la ciutadania, en el mig i el llarg termini.

Ens hem proposat en aquesta primera fase diverses fites. Per començar, la de sortir del pla de sanejament (escenari en el qual patim un cert grau d'intervenció per part de les autoritats competents) en un sol any. Això implica fer tot el que calgui per no fer dèficit al 2024, imprescindible per no posar encara més en perill molts dels principals projectes de la ciutat. Per aquesta raó, fins i tot aquest pressupost, que inicialment ja és bastant més reduït que els anterior, haurà de comptar amb importants reserves de no disponibilitat que s'aniran alliberant només en la mesura que es confirmin els ingressos que s'han previst.

Hem volgut avançar, a diferència de moltíssims altres ajuntaments, sense tocar els impostos perquè molta gent pateix dificultats que no volem aprofundir, i preservant l'esforç municipal en allò més important: el suport social, l'habitatge, l'ensenyament, l'ocupació i el teixit associatiu. Sempre amb la mirada posada en la lluita per la igualtat d'oportunitats, el combat essencial del nostre temps contra el canvi climàtic, la seguretat i el manteniment de la ciutat.

Però sí és cert, malauradament, que molt en contra del que voldríem moltes altres partides es veuran clarament afectades. Som molt conscients, rere cada projecte hi ha feina feta, il·lusions i creativitat invertides. Haver d'aturar coses previstes o reduir altres que estan en marxa no ens satisfà, en absolut.

Ara és el moment de ser molt incisius en l'anàlisi de cada servei, de tot allò que fem, per assolir allò que diem sempre, que hem de ser capaços de fer molt més amb molt menys, d'aportar molt més a la ciutadania al menor cost fiscal possible. Ho podem fer i ho farem, proposant decisions raonades i valentes, el més compartides possible. I ho farem des de la il·lusió de saber que fent-ho així és com millor servirem la societat.

CARLES BRUGAROLAS és tinent d'alcaldia d'Economia, Organització i Coneixement (Junts)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.