Sant Cugat, ciutat 'a l'avantguarda'?


  • Comparteix:

juanma.cayuelas

Juanma Cayuelas

Activista d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 22/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al primer ple ordinari del mandat En Comú Podem va portar al ple una moció per garantir el confort climàtic a les escoles. La moció reclama ombra als patis i climatitzar aules, espais comuns i polivalents dels centres.

Així va començar el nou curs polític, el mes de juliol passat, amb una moció del nostre grup, En Comú Podem. No cal dir que fa anys que les escoles i instituts públics de la nostra ciutat haurien de tenir climatització a les seves aules. El canvi climàtic és un fet, i cada cop s'accentua amb més força. No cal dir també que els nostres estudiants rendeixen millor en un bon ambient climàtic. Anem tard, però esperem que la moció tingui efectes ràpids, i que aquest any s'hi comenci a treballar.

Per això, si Sant Cugat és una ciutat que es considera "a l'avantguarda", com és que no avança adequadament en aquests aspectes? Sens dubte, resulta sorprenent que l'actual regidora d'Educació, la Sra. Carme Ardid, obertament doni suport a l'escola concertada i no la pública; en paraules de la Sra. regidora: "si tothom va a la pública, s'haurien de destinar més recursos".

Doncs és clar Sra. Ardid, s'han de destinar més recursos a la pública, per garantir la igualtat d'oportunitats. Les escoles privades haurien de finançar-se amb recursos propis, ja que es promocionen com "l'elit". I, si reben fons de la Generalitat o de l'Ajuntament, han de tenir un control estricte.

A l'informe de les Associacions de Famílies i Alumnat (AFA) sobre les ombres a les escoles, se citen nou escoles públiques i a totes elles hi ha un denominador comú: vistes des de l'aire, totes tenen arbrat però mal orientat, segons l'informe d'AFA.

També cal destacar que cap té ni una sola placa solar. Dignificar aquests espais, jo crec que és un deure, i no només de l'equip de govern actual, sinó de qualsevol altre equip de govern.

Tot i això, per a què realment Sant Cugat sigui una ciutat "a l'avantguarda" encara s'haurien d'abordar nombroses qüestions pendents. Posem-nos mans a l'obra!

JUANMA CAYUELAS és activista d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.