Conceptes


  • Comparteix:

robert.save

Robert Savé

Membre del Consell de Ciutat de Sant Cugat


Publicat: el 8/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'efecte Doppler és el canvi de freqüència aparent d'una ona produït pel moviment relatiu de la font respecte al seu observador. El cas que a tothom li ve a la memòria és el del soroll més fort d'un vehicle a l'acostar-se, o més dèbil a l'allunyar-se de nosaltres.

Aquesta és la sensació que estic tenint respecte molts temes en el nostre municipi, com la gestió de l'aigua, de l'energia, de l'alimentació, de l'ecosistema urbà i periurbà, ja que en el darrer mandat es generava molt enrenou funcional, i ara no.

Sí, mostro oberta simpatia vers un grup de l'anterior consistori, però no ens enganyem, la veritat és la que és, i segueix essent veritat, encara que es miri a l'inrevés, o es matisi pel color del vidre en que es mira. Així: Per què en una sequera llarga, perllongada, la més gran dels darrer anys i assegurada pel futur, segons tots els indicadors científics, se segueix sense fer res palpable, informatiu i formatiu, i sobretot funcional a nivell de municipi, és a dir de tothom i per a tothom? Per què se segueix promocionant, i tampoc tant, l'energia renovable individual i no es planteja una cooperativa a nivell de tot Sant Cugat? Per què l'alimentació és simplement un negoci, i no es fa res, perquè sigui un dret en quantitat i qualitat per a tothom, i que a més sigui de baix impacte ambiental proper i llunyà, esdevenint el primer grau per a la salut individual i social? Per què no es considera municipi amb el seu entorn immediat i metropolità om un tot, i es planifica i gestiona des d'aquesta visió i missió?

Tornar a l'esperit del Sant Cugat d'antes, com hi ha veus que proclamen i reclamen. No és possible ja que aquest a hores d'ara és un espectre, un fantasma. L'autèntic esperit és el que hi ha avui i es perllonga en el dema de tothom, com va mostrar-se en el Model de Ciutat desenvolupat pel Consell de Ciutat (veure conclusions de debat del model de ciutat. Grup de Treball Model de Ciutat. 2022).

Hi ha massa conceptes, que descriuen uns objectius poc clars en fons, forma i projecció espacial i temporal per a tothom, es dir pel municipi de Sant Cugat del Vallès.

ROBERT SAVÉ és membre del Consell de Ciutat de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.