A Sant Cugat també diem s'ha acabat


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 15/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com hem pogut veure aquest últim mes, el cas Rubiales ha escenificat que el masclisme i l'abús de poder encara estan molt presents en la nostra societat, i que quan es demanen responsabilitats sobre tot això encara hi ha més riures i aplaudiments a qui ho nega tot.

Ara ressona de forma mediàtica una forma de fer, una estructura d'opressió tan antiga com anar en bicicleta, que fa molt temps que queda impune, però que fa molt temps que es combat. El moviment que ara arranca amb un rotund "S'ha acabat" sorgeix com una resposta valenta a aquests problemes tan arrelats socialment i que, com tants altres àmbits, esquitxen el món de l'esport també.

Sant Cugat pot sumar-se i aportar el seu granet de sorra en aquest gran desert. Si bé des de l'Ajuntament, al mandat passat, es va treballar per fer de Sant Cugat una ciutat més feminista i segura per a les dones, sempre, sempre, absolutament sempre, es pot fer més. Es va treballar en l'àmbit de feminismes de forma extensa, amb accions per la prevenció i l'abordatge de la violència masclista, però era una feina pendent incidir en l'esport, on només s'han fet campanyes de sensibilització i prevenció de la discriminació.

Com en una ciutat que té tanta activitat esportiva com és la nostra, amb clubs federats i no federats, amb tantes entitats esportives i fins i tot un Centre d'Alt Rendiment al municipi, no farem res per assegurar que totes nosaltres puguem gaudir lliures, també, de l'esport?

És per això que, per tal de continuar fent passos endavant com a Ajuntament, la CUP hem proposat en una moció la creació d'un protocol amb mirada municipalista per la prevenció i abordatge d'agressions masclistes i LGTBI-fòbiques al món de l'esport. Així continuarem amb el compromís contra les violències masclistes i se seguirà recolzant l'esport femení del municipi, com ja es venia fent.

Tot amb l'objectiu d'arribar algun dia a afirmar orgulloses que a Sant Cugat també S'HA ACABAT.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.