L'Escola Pública: un pilar fonamental de la societat


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació per ERC


Publicat: el 12/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment s'ha posat sobre la taula un cert debat a la nostra ciutat sobre el paper que ha de jugar l'escola pública en la nostra comunitat. En aquest sentit cal recordar que l'educació és un dret fonamental i universal, i l'escola pública és la seva expressió més tangible i inclusiva. Cal posar en valor el paper vital de l'escola i l'ensenyament públic en la construcció d'una societat justa i igualitària.

L'escola pública com a motor d'igualtat: una de les característiques més destacades és la seva capacitat per incorporar la diversitat i promoure la igualtat d'oportunitats. En ella, l'alumnat prové de molts àmbits de la societat, independentment del seu origen, classe social o nivell econòmic. I aquesta diversitat és un actiu.

L'escola pública juga un paper vital en la reducció de les desigualtats socials. No importa d'on vinguis; aquí tens la mateixa oportunitat d'aprendre i créixer. Aquesta igualtat d'oportunitats ajuda a construir una societat més justa, on l'ascensor social és accessible per a tothom.

L'educació pública també es basa en l'ús eficient dels recursos públics. L'objectiu principal no és obtenir beneficis, sinó proporcionar una educació de qualitat. Això significa que els recursos financers es destinen directament a la millora de les instal·lacions escolars, la formació del professorat i els materials educatius.

L'escola pública com a model de cohesió social: no només fomenta la igualtat i la justícia, sinó que també crea un sentit de pertinença i cohesió social. Parlem de llocs on els estudiants interactuen amb companys i companyes de diferents àmbits. Això ajuda a construir una societat més tolerant i inclusiva, ja que infants i jovent aprenen a valorar i respectar la diversitat.

En definitiva, l'escola pública i l'ensenyament públic són pilars fonamentals de la nostra societat. Fomenten la igualtat d'oportunitats, promouen la cohesió social i preparen les noves generacions per al futur. És essencial que continuem invertint-hi, i també en els mestres i en tota la comunitat educativa que fan que sigui possible. Una societat amb una educació pública forta és una societat més justa, igualitària i preparada per afrontar els reptes del segle XXI.

GEMMA ARISTOY és regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació per ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.