Volem una escola d'educació especial a Sant Cugat


  • Comparteix:

pilar.gorina

Pilar Gorina

Regidora del PSC


Publicat: el 5/jul/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat necessita una escola d'educació especial i el PSC està fermament compromès a fer-ho possible. Un centre especialitzat que pugui atendre molt millor la diversitat d'infants i joves de Sant Cugat i que faciliti la inclusió educativa.

Durant aquests darrers quatre anys i en el govern progressista de la nostra ciutat, hi hem treballat de valent, obrint el camí que ho ha de fer possible. Hem fet els contactes necessaris amb el Departament d'Educació de la Generalitat i amb diferents centres concertats i fundacions que podrien estar interessats a ubicar-se a Sant Cugat per a prestar aquest servei i hem constatat l'interès que desperta un projecte com aquest i el dèficit de places existents en aquesta zona del Vallès. Per això hem analitzat les diverses possibilitats administratives i tècniques i creiem que el projecte està prou madur com perquè el nou equip de govern se n'ocupi i el dugui a bon port.

Pensem en la formalització d'una concessió administrativa sobre un terreny municipal amb la qualificació urbanística adequada, per mitjà del corresponent concurs públic per a la seva adjudicació. Creiem que el terreny més adequat és el que es troba al costat de l'Escola del Turó de Can Mates. Així ho hem fet saber al nou equip de govern, que esperem que pugui continuar amb la feina feta.

Aquest nou centre hauria de ser un equipament educatiu de primer ordre, punter i renovador. Hauria d'atendre infants i joves de manera parcial o total, segons les circumstàncies personals, i sense excloure ningú per motius econòmics.

També hauria de donar suport als centres educatius de la ciutat que atenen alumnes amb necessitats educatives especials i actuar com a Centre de Recursos per formar i acompanyar els docents en la millor atenció a la diversitat i a la inclusió.

Per descomptat, aquest nou recurs educatiu de la ciutat hauria de treballar coordinadament amb els Serveis Educatius del municipi i col·laborar amb l'orientació d'aquests joves per tal d'assegurar un desenvolupament adequat a les seves possibilitats.

Aquest és el projecte o, si ho voleu, la nostra ambició. Creiem que no podem perdre aquesta oportunitat.

PILAR GORINA és regidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.