El retorn de la vella política?


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Regidor (CUP-PC)


Publicat: el 23/jun/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des del passat dissabte 17 de juny ja tenim nou alcalde a Sant Cugat, el cap de llista de Junts per Sant Cugat, en Josep Maria Vallès. Aquest mandat, lluny de les majories hegemòniques del passat convergent, es planteja un govern en minoria que haurà de cercar suports o, inclús, una hipotètica coalició amb ERC. Aquest darrer supòsit, tot sigui dit, penso que serà difícil d'explicar per part dels republicans tenint en compte que bona part de l'argumentari del govern alternatiu anterior se sustentava en plantejar un canvi respecte als 32 anys monocolor.

Tornant al que ens ocupa, la nova alcaldia i el nou lideratge al capdavant del consistori per part dels hereus naturals de la convergència local, em plantegen algunes preocupacions.

En primer lloc, em pregunto si retornaran dinàmiques abans força esteses com el clientelisme. Aquella manera de fer per la qual el tracte és sempre individualitzat, a vegades arbitrari, no hi ha criteris generals pel desplegament d'algunes polítiques i, segons com, un cert favoritisme a aquells sectors de la població més afins al govern.

En segon lloc, per molt que des de la nova alcaldia es vulgui projectar una obertura clara al diàleg (i això està bé), les ideologies i els principis polítics són ben presents a les diferents formacions. El que em fa pensar en un possible retrocés en aquells avenços socials aconseguits durant els darrers quatre anys de l'anterior mandat. En política la prioritat en l'acció parteix de les conviccions ideològiques i, si nosaltres vam posar el focus i la prioritat en les polítiques redistributives cercant el màxim benestar del veïnat de la ciutat, temo perquè aquest mandat no sigui així i anem enrere.

En tercer i darrer lloc, hi ha un altre element que considero negatiu. I és que a les files del que serà el nou equip de govern hi tenim persones que porten fent de regidores més de 10 anys, inclús 20. Això és el que jo entenc viure de la política i té un efecte nociu de cara a representar els interessos de la gent treballadora del municipi. Perquè qui passa tants i tants anys fent de polític es distancia dels problemes de la gent, es desclassa, perd el contacte amb la realitat social i econòmica dels veïns i veïnes, encara que no ho vulgui.

Caldrà veure com avança aquest nou govern sota el timó de Junts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.