Nous fills i filles predilectes de Sant Cugat


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 25/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 24 d'abril vam tenir ocasió de celebrar un ple municipal extraordinari per anomenar a tres persones il·lustres de la nostra ciutat com a 'Fills i Filles predilectes de Sant Cugat'.

El Sant Cugat que coneixem i estimem no seria la ciutat que és sense la seva vida associativa i la sense el seu capital humà. De fet, és indestriable el concepte de Sant Cugat sense els centenars de persones que dia a dia, mes a mes i any a any dediquen el seu temps i el seu esforç a fer de la nostra ciutat una ciutat millor, amable, inclusiva, orgullosa de les seves arrels i amb una clara projecció de futur.

Avui Sant Cugat es mostra com una ciutat encara més compromesa amb la cultura. Al llarg dels anys, han estat diversos els artistes que han deixat una clara empremta a la nostra ciutat i que, alhora, han tingut una projecció exterior destacada.

La Marta Pessarrodona, l'Àngels Ribé i el Josep Pla-Narbona són tres noms que donen forma i contingut a la nostra activitat cultural local. Cadascú des d'una perspectiva diferent, des de la seva disciplina artística, han donat i donen a la ciutat una riquesa cultural d'una gran qualitat. A mi m'agradaria destacar una cosa de cadascun d'ells.

La Marta Pessarrodona, que sempre amb ganes de col·laborar amb qualsevol activitat cultural de la ciutat, la Marta ens ha ajudat a descobrir amb més detall altres figures com Gabriel Ferrater o Mercè Rodoreda.

L'Àngels Ribé, una de les primeres artistes conceptuals a integrar les performances a les seves exposicions, una manera de viure l'art molt més global.

I el Josep Pla-Narbona, tot un referent a nivell internacional del disseny gràfic i d'una professió que a mi em toca de prop, la publicitat, i amb una relació molt gran amb l'activitat comunitària i artística de la Floresta.

A banda d'aquest reconeixement institucional, és important posar en relleu la xarxa ciutadana que ens ha fet arribar fins aquí. Un grup d'intel·lectuals i escriptors, liderats per Sam Abrams; la taula d'arts visuals; i la comissió Pla-Narbona entre d'altres han fet possible que avui estiguem parlant d'aquests tres artistes i que la ciutat els faci un reconeixement. A tots ells i elles, moltes gràcies.

Sant Cugat és clarament una ciutat cultural, molt activa en aquest sentit, és un concepte de ciutat que volem posar en valor i, que ens dona força com a col·lectivitat i que volem com a Esquerra projectar cap al futur.

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.