Compromisos d'ERC en cooperació internacional, pau i drets humans


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 4/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa anys que l'Ajuntament de Sant Cugat és referent per l'aportació del 0,7% dels ingressos municipals destinats a cooperació. Des del 2019, Esquerra liderem l'àmbit de cooperació a escala municipal i hem avançat en l'aportació econòmica, en la línia del que ens vam comprometre a les anteriors eleccions municipals. No hem assolit l'objectiu d'arribar a l'1% per dificultats en l'àmbit econòmic de la casa, hem arribat a més del 0,85% aproximadament, però reprenem el compromís per assolir l'1% de cara al 2024.

Les tasques que hem anat fent en matèria de cooperació internacional, drets humans i pau han estat extenses, ho vam explicar al debat que va organitzar la Xarxa Solidària de Sant Cugat, i en alguns casos hem iniciat un camí per continuar posant Sant Cugat com a referent en algunes qüestions. És el cas de la preparació de la documentació perquè Sant Cugat esdevingui Ciutat de comerç Just, que requereix molts documents i preparació que hem començat a recopilar per tenir l'acreditació.

Hem mantingut la vinculació amb el Programa de Protecció Internacional de persones defensores de drets humans de la Generalitat, hem mantingut els agermanaments, hem continuat formant part del Fons Català de Cooperació...

Però hem augmentat la cooperació directa amb tècnics de l'ajuntament a projectes que ja es venien fent des de les àrees de serveis urbans- recollida selectiva-, des de l'arxiu municipal i també des de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania.

Una qüestió que la Xarxa ens demanava que reviséssim i dotéssim de contingut és la qualificació de Sant Cugat, Ciutat Refugi. Per això hem creat el Punt d'Informació i Orientació a persones estrangeres, per donar acompanyament a les persones que arriben a la ciutat i que necessiten assessorament per regularitzar la seva situació, també per atendre les persones que poden ser sol·licitants d'asil. A més d'ampliar convenis amb la CCAR, Refugees Welcome i Migrastudium. Tots, amb la intenció de millorar com a ciutat en l'acollida de persones refugiades.

Un altre dels compromisos adquirits el 2019 va ser la redacció del nou pla director de cooperació, drets humans i pau de forma participada, i així ho hem fet amb les entitats i ONGs de la Xarxa Solidària. A més, val la pena que en destaquem la defensa de tots els drets humans per igual, la perspectiva de gènere i també la vinculació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS).

Finalment, destaquem que els països prioritaris en accions de cooperació, segueixen sent aquells d'on procedeixen més persones al nostre municipi: Bolívia, Equador i Hondures.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.