Recollim idees per a Sant Cugat


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 14/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segurament, un dels moments clau en el cicle polític és la definició del programa electoral. I més si es tracta de política municipal, on les propostes que es recullen a les pàgines del programa són viscudes en primera persona pels ciutadans i ciutadanes: la proximitat i les propostes possibilistes, barrejades amb l'opinió política, han de ser el fil conductor d'aquestes pàgines.

Per mi, cal que la ciutadania perdi la por a aquests programes i, per tant, està a les mans dels partits activar totes les eines necessàries per aconseguir-ho. Per això mateix, des de fa uns mesos que a Esquerra hem posat a l'abast de tothom la possibilitat d'oferir idees més o menys concretes per anar dibuixant el que volem que sigui el nostre programa de mandat. Primer, ho vam fer a través d'una pàgina web i, durant aquest mes de febrer, ho estem fent amb trobades presencials sectorials.

La setmana passada vam fer la trobada per parlar de cultura, i la veritat és que la sessió va ser del tot enriquidora. Durant una mica menys de dues hores vam xerrar sobre allò que creiem que es pot millorar en termes de política cultural de la ciutat, i ho vam fer creuant les vessants crítica, emocional i de gestió. Segurament, amb el que vam coincidir més tots els que estàvem allà va ser amb la necessitat de veure la relació entre els agents culturals i l'administració com una cosa necessària que, al mateix temps, cal seguir millorant. Buscar noves vies de comunicació, enfortir les existents i treballar cap a la disminució de la burocràcia més feixuga. També vam parlar de la necessitat de divulgar la cultura popular i tradicional i sobre la necessitat de construir una cultura amb valors socials.

Al final de la sessió van sortir més de 50 propostes i, més enllà de la seva concreció, jo m'enduc de la trobada aquesta necessitat de fer programes electorals sota la mirada de la ciutadania i la capacitat d'anar posant temes sobre la taula amb aquest treball en equip.

El nostre no serà un programa fred i fet des d'una sala calculant d'on agafar més vots, sinó que serà un programa en base a les aportacions de la ciutadania. Perquè, al final, és la ciutadania qui ens fa fer la política.

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.