Som útils


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró

President d'ERC Sant Cugat


Publicat: el 7/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Esquerra Republicana hem aconseguit un acord pels pressupostos de Catalunya amb inversions molt importants per Sant Cugat i el Vallès Occidental després de setmanes de negociació intensa. I en tindrà per segon any consecutiu, després d'anys d'inestabilitat i pròrrogues en governs anteriors.

El que demostra un cop més que aquest Govern, el Govern republicà, és l'únic amb capacitat per convocar una majoria, tant política com social, suficient per tirar endavant projectes i grans consensos de país. Ho demostra la capacitat de construir els acords necessaris per obtenir les majories i tirar els pressupostos endavant per posar-los a disposició del país.

Des d'ERC Sant Cugat reivindiquem aquest acord pels pressupostos i volem posar en valor les inversions per a Sant Cugat i el Vallès Occidental. Com diu la nostra alcaldessa Mireia Ingla, "Des de Sant Cugat estem molt satisfets amb aquest pressupost perquè la ciutat també se'n veurà beneficiada, amb inversions als FGC per continuar fomentant el transport públic; a Can Sant Joan; a la carretera de Rubí; i al Parc Natural de Collserola, per continuar preservant aquest espai natural tan estimat per la ciutadania. Són inversions per garantir i millorar la nostra qualitat de vida, però també per anar posant les bases del Sant Cugat dels propers anys".

En aquest sentit, cal dir que Esquerra Republicana treballem per ser útils i estar al costat de la gent. Aquests pressupostos, amb un nou màxim històric de més de 41.000 milions d'euros, serviran per enfortir la cohesió social del país a través de l'educació i la salut, entre molts altres àmbits.
Pel que fa a les principals inversions i accions a Sant Cugat del Vallès i el Vallès Occidental cal destacar les següents:

  • 1’5 milions d'euros nova urbanització de Can Sant Joan.
  • Destinar 500.000 euros addicionals al Parc Natural de Collserola.
  • Impulsar 14.677 noves places de 'park&ride' a 102 estacions ferroviàries i d'autobús a la regió metropolitana de Barcelona.
  • Estudi de la modificació del traçat de la C-58 al seu pas per Ripollet.
  • Més de 800.000 euros per modernitzar i actualitzar les instal·lacions del CAR Sant Cugat per millorar l'eficiència energètica.
  • Més 1,7 milions d'euros en inversions en edificis i altres construccions a través dels Fons Next Generation.

  • I relatiu a les xifres més generals, destacar: la consolidació del personal incorporat durant la pandèmia en Salut (4.370 persones) i Educació (6.804 persones); l'augment del pressupost de salut en 1.284 milions d'euros amb un creixement destacat de l'Atenció Primària; el fort increment per a Cultura, que rep 101 milions d'euros més i arriba a l'1,5% de tot el pressupost; un increment d'un 27% pel Departament de Feminismes augmenta més d'un 27%. Un augment de 52 milions d'euros per consolidar la gratuïtat de P2 durant tot el curs actual i el vinent. Una dotació de 180 milions d'euros per ampliar el parc públic d'habitatge; la inversió de 180 milions d'euros en energies renovables per accelerar l'autoconsum domèstic i industrial i 25 milions d'euros per a l'Energètica Pública, entre d'altres i la reducció dels preus del transport públic (71 milions d'euros per la gratuïtat de la T-16 a tota la xarxa integrada de transport públic de Catalunya i ampliació de la T-Jove fins als 30 anys).

    Finalment, destacar que el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat treballen de forma conjunta pel present del país i la ciutat, per avançar amb tothom i garantir que ningú n'hagi de marxar, però que posi també les bases del Sant Cugat del futur i adapti la ciutat als nous temps.

    ORIOL CISTERÓ és president d'ERC Sant Cugat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.