Benvingut, Muxinach!


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora de Cultura d'ERC


Publicat: el 27/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa uns dies, la ciutat brilla encara més en aquestes festes nadalenques amb l’arribada del Muxinach a Sant Cugat. El Muxinach, el nostre fanaler, és l’encarregat de mantenir encesa la llum del poble durant aquestes festes tan assenyalades. Diuen que, quan a Sant Cugat no hi havia llum i era un poble fosc, ell va ser l’únic capaç d’encendre la teiera que encara es pot veure a dia d’avui a la llotgeta del Monestir i va ser així com els Reis Mags van descobrir i venir a la nostra ciutat.

Tot i així, el Muxinach no pot fer sol la feina de guiar els Reis Mags per tota la ciutat i, per això, tots els nens i nenes (ep, i els adults també!) heu de preparar el vostre fanalet per al vespre del 5 de gener. Perquè Nadal és justament això, mantenir viva aquesta llum interior entre tots i totes, és compartir i és estar amb les persones estimades. I si encara no us creieu la importància de mantenir viva aquesta llum interior, visitar el Campament Reial us ho farà més que evident.

De fet, des d’avui mateix, tant infants com joves poden compartir aquest esperit nadalenc a l’Envelat de Nadal (al Parc de Can Vernet) i al Parc Jove de Nadal (Parc de Ramon Barnils) amb tot de propostes ben especials per passar-ho bé amb amics i família d’aquests dies. Tot això compaginat també amb activitats tan pròpies com la il·luminació del timpà de l’església, Pedra i Sang o el concert de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Sempre és un bon moment per gaudir de la cultura i, en aquestes dates, també és important recordar que podem regalar cultura perquè ens segueixi curant l’ànima i transportant a llocs increïbles.

Bones Festes!

ESTHER MADRONA, és regidora de Cultura d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.