Però aquest model fa aigües i cal que l'abandonem abans no ens abandoni ell a nosaltres. Tenim el repte de gestionar un món canviant i molt més brusc arran de l'augment de la temperatura global, on hi viuen moltes més persones, que serà, per tant, molt més complex. I tenim el repte de fer-ho amb cada cop menys recursos. És aquí on caldrà falcar allò que és imprescindible i dedicar-hi molts més esforços. Necessitem polítiques d'alimentació fortes, fomentar les vocacions pageses i agràries, i vincular la producció a la temporalitat, la proximitat, la regeneració del sòl i el consum. Necessitem tornar a l'alimentació vinculada al territori i recuperar moltes de les formes del passat i reduir, de manera substancial, el consum de carn i productes d'origen animal. A Sant Cugat, fa temps que treballem en aquesta línia amb projectes com el d'Alimentem Collserola. Ara, fem un pas més i impulsem la Setmana de l'Alimentació Conscient. Vine, participa-hi, i suma't al canvi!
ALBA GORDÓ és regidora de Sostenibilitat i Joventut (ERC)
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.