Una societat que s'anomeni feminista, i que vulgui ser-ho, no només ha de visibilitzar i donar a les tasques de les cures la importància que es mereixen, també les ha de situar al nucli d'ella mateixa. Perquè sense cures que sostinguin la vida, anem en orris. Per aconseguir-ho, cal anar més enllà de les paraules i tenir clar que no és una qüestió que es pugui resoldre en un dia. A l'ajuntament, però, tenim algunes idees al respecte.
Des de l'àrea de Drets Socials estem treballant una proposta conjuntament amb l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental per fer possible la creació d'una cooperativa de cures i serveis de la llar a Sant Cugat. Una eina molt necessària, que permetrà a les treballadores de la llar fer la seva feina en millors condicions, i que no estiguin soles a l'hora de defensar els seus drets. I de retruc, també se n'acabaran beneficiant aquelles persones que necessiten la seva assistència per fer la seva vida, ja que unes millors condicions laborals et permeten dur a terme molt millor la teva feina.
Estem parlant d'un procés encara a les beceroles, però amb l'ambició de treballar-ho de manera comunitària, amb totes les persones i entitats interessades a participar. Perquè si volem posar les cures al centre de la nostra societat, ho hem de fer entre tots.
MARCO SIMARRO és el portaveu de la CUP-PC i tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infancia
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.