Una de les maneres de reduir-ne el consum en l'entorn urbà, responsable de prop del 30% de la demanda hídrica, és allargar-ne els cicles. És per aquesta raó que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà 100 milions d'euros perquè, en cinc anys, es dobli la quantitat d'aigua reutilitzada, i passi a suposar el 16% de l'aigua que es depura. Una mesura així és la que fa anys que ja s'implementa a Sant Cugat, que fa 20 anys que disposa d'una ordenança d'estalvi d'aigua que ha permès passar de consumir 197 litres per habitant i dia als 123 litres/dia actuals. En aquesta línia, també, enguany hem aprovat de manera definitiva el Pla d'Emergència en Situació de Sequera, que agrupa 82 accions estructurades segons les 5 grans fases de sequera establertes per l'ACA.
Estadísticament, a casa nostra és a la tardor i a la primavera que plou, però si bé no podem controlar la pluja, sí que podem controlar les aixetes. El que sí que hem de tenir en compte és que el canvi climàtic ens insta a fer una gestió dels recursos més eficient i sostenible durant tot l'any per garantir els recursos hídrics.
ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES i Comissionada per l'Emergència Climàtica de Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.